Politerno > Україна і світ > Кримінальні авторитети, які втекли з ОРДЛО, організували “майдан” в Абхазії, – Казанський

Кримінальні авторитети, які втекли з ОРДЛО, організували “майдан” в Абхазії, – Казанський

  • 14 Січня, 2020
  • 1537 Переглядів
  • 0

У підконтрольній РФ Абхазії стався “майдан”, якщо можна так висловитися. Про це написав на своїй сторінці в соціальній мережі журналіст, блогер, переселенець з Донеччини Денис Казанський.

Прихильники опозиційних кланів повстали проти чинного “президента” Рауля Хаджимба і розгромили його адміністрацію, після чого він погодився піти у відставку.

Але найцікавіше – не сам факт повстання, а причини, які його спричинили.

У вересні в Абхазії відбулися вибори, результати яких опозиція назвала сфабрикованими. Але ніяких масових протестів після цього не сталося. Викликала їх інша подія.

22 листопада прямо серед білого дня в одній із кав’ярень Сухумі розстріляли двох кримінальних авторитетів – Астамур Шамба і Алхаса Авідзба. Обидва були злодіями в законі, в мережі про них чимало інформації.

Абхазія – клановий регіон. Убиті були членами впливових кланів, які захотіли справедливості і відплати. У причетності до вбивства звинуватили чинну владу. На початку грудня представники кланів Шамба і Авідзба стали збиратися на масові (за мірками Абхазії) акції з вимогами знайти і покарати винних.

Одним з організаторів мітингів став двоюрідний брат загиблого авторитета Алхаса Авідзба – Ахра Авідзба. “Герой ДНР”, польовий командир на кличку “Абхаз”. Він взяв активну участь в революції і поваленні Хаджимби.

Який сюрприз! Ще один воїн “русского мира” виявився представником злодійського кодла. Який тільки набрід не приїжджав пограбувати Донбас. Навіть абхазька мафія – і та увірвала свій шматок.

Ахра Авідзба, до речі, поїхав з ОРДЛО приблизно в той же час, коли почався сезон полювання на відомих донецьких польових командирів.

Мабуть, на відміну від Гіві і Мотороли, виявився тямущим і не став чекати “української ДРГ”.

Читайте також: «ДНР» ухвалила “закон про держкордон”: у межі включили всю Донецьку область

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE