Politerno > Україна і світ > Попри Нормандський формат Росія готує бойовиків до війни

Попри Нормандський формат Росія готує бойовиків до війни

  • 16 Грудня, 2019
  • 847 Переглядів
  • 0

Помічник президента країни-агресора Владислав Сурков відвідав так званий V З’їзд Міжрегіональної громадської організації «Союз добровольців Донбасу» (СДД), який проходив в Москві. Під час засідання він заявив, що Кремль не має наміру «зливати» терористичні «ДНР» і «ЛНР». При цьому глава СДД Олександр Бородай повідомив, що військові дії на Донбасі повернуться в активну фазу.

Для проведення зборів російських бойовиків, які брали активну участь в окупації українського Донбасу, був виділений зал «Жуков» в Музеї Перемоги в Москві. Всього в з’їзді взяли участь понад 500 делегатів з різних регіонів Росії, а також підконтрольних угрупованням «ДНР» і «ЛНР» територій, передають «Новости Донбасса».

За інформацією Telagram-каналу Wargonzo, Сурков, який є кремлівським куратором угруповань «ДНР» і «ЛНР» і відповідає за політичний напрям, взяв участь в закритій частині заходу. За даними ЗМІ, на засіданні присутнім пояснили, що ніхто «зливати Донбас» не збирається і заявили, що в разі загострення ситуації «потенціал добровольчого руху Росії готовий бути задіяний в максимально короткі терміни в необхідних для фронту обсягах».

У свою чергу, глава СДД і колишній «прем’єр-міністр» угруповання «ДНР» Олександр Бородай сказав присутнім, що «і Росія, і русскій мір – потребують захисту і оборони на самих різних рубежах». Також він висловив упевненість, що війна на Донбасі повернеться в активну фазу.

Telegram-канал Kotsnews наводить слова одного з учасників закритої зустрічі СДД: «Найголовніше, що я виніс із “закритої частини” зборів, це те, що ніякої “реінтеграції” не буде».

Читайте також: “Тиша” після Нормандії: три обстріли, один військовий ЗСУ поранений

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE