Politerno > Україна і світ > “Соросята” лобіюють в Держлісагентство лісового мафіозі Єднака – Дубінський

“Соросята” лобіюють в Держлісагентство лісового мафіозі Єднака – Дубінський

  • 16 Грудня, 2019
  • 1401 Переглядів
  • 0

Кандидатуру Остапа Єднака лобіюють на посаду в Держлісагентстві прем’єр-міністр Олексій Гончарук, який порушив правила конкурсу, та заступник глави Офісу президента Юлія Ковалів, пов’язана з Єднаком по партії «Сила людей».

Про це у своєму Телеграм-каналі пише нардеп з фракції “Слуга народу” Олександр Дубінський.

За його словами, австрійська організація Addendum Investigativ провела міжнародне розслідування, що стосується незаконної вирубки українських лісів. Один з головних фігурантів – претендент на крісло першого заступника голови Держлісагентства Остап Еднак.

“Юлія Ковалів починала свій шлях як фіндиректор в структурах путінського олігарха Вексельберга, який отримав орден “За Крим”, представляла інтереси Сергія Курченко, Петра Порошенка і Бориса Ложкіна, отримувала преміальні в наглядовій раді Нафтогазу за “закриті очі” на зловживання менеджменту НАКу. Тепер же Юлія Ковалів заступник голови ОП, воює з ФОПамі і ниє президенту, що вона хоче бути прем’єром”, – пише Дубінський.

Він зазначає, що протеже заступника голови ОП Остап Єднак відомий в першу чергу як співвласник одного з найбільших гравців на ринку лісу ТОВ «Інтервудкоммерц». Спеціалізація його компанії – пиломатеріали з бука, ясена та дуба. Крім того, Остап Єднак – колишній депутат ВР від “Самопомочі”, який критикував останніми словами Зеленського і Баканова і різко “перефарбувався” заради посади.

Австрійські розслідувачі розкопали історію, як скандально відомий харківський лісник Віктор Сиса (погорів на вирубці лісу і хабарі в 100 тис. доларів детективам НАБУ), якого звільняв особисто президент, налагодив нелегальну заготівлю і збут деревини фірмами-експортерами «Тайфун» і «Цунамі». З січня 2018 року по травень 2019 року обидві фірми вивезли з України незаконної деревини на 21,2 млн. доларів.

У матеріалах розслідування з промовистою назвою Holzmafia (тобто “Дерев’яна мафія”) згадується депутат парламенту, який намагався зірвати слідство. Фірма «Тайфун» і «Цунамі» пов’язані з Єднаком через Руслана Деречинського, згаданого в статті як Ruslan D.

Дубінський стверджує, що Єднак був «політичним дахом» цієї та інших схем. «Лісні брати» скуповували за чорний нал незаконно зрізаний дуб, продавали ламель в Європу і відмивали гроші через латвійські і шотландські офшори.

“Можливо, саме таке «нове обличчя» потрібно в Держлісагентстві: фігурант міжнародного розслідування, в тому числі по несплаті податків, Слуга Сороса, який останніми словами обзивав Баканова і всю нову владу? Ммм?”, – резюмує нардеп.

Довідка: Народний депутат Верховної Ради 8 скликання. Обраний у 2014 році від партії “Самопоміч” №17 у списку. Секретар Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Був виключений з фракції “Самопоміч” за підтримку законопроекту щодо децентралізації 31 серпня 2015-го року.

З 2011 по 2014 обіймав посаду директора ТОВ “Інтервудкоммерц”. До цього обіймав керівні посади у комерційних підприємствах, був спеціалістом з фінансових питань у благодійному фонді.

Закінчив ЛНУ ім.І.Франка за спеціальністю “міжнародні економічні відносини, перекладач”, отримав ступінь МВА в Інституті міжнародних бізнес-відносин Steinbels University Berlin (м.Берлін, Німеччина).

Читайте також: Правоохоронці попередили “слуг народу” про можливі напади: вистава чи реальність?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE