Politerno > Україна і світ > Медведчук обговорював з Сурковим роль асоціація Кличка в федералізації України і корупційні схеми в ОРДЛО

Медведчук обговорював з Сурковим роль асоціація Кличка в федералізації України і корупційні схеми в ОРДЛО

  • 16 Березня, 2021
  • 953 Переглядів
  • 0

У розпорядженні Obozrevatel опинився запис розмов Віктора Медведчука і колишнього радника президента РФ Владислава Суркова.

В ході розмови Сурков наполягає на участі Асоціації Кличка в легалізації федералізації України і встановленні контролю над місцевим самоврядуванням.

“Для мене дуже важливий ось цей політичний вимір, там Рада міст, якась платформа…”, – наполягає Сурков.

З контексту розмови випливає, що Сурков і Медведчук планували вписати Раду міст (Асоціацію міст Кличка – ред.) в якийсь договір для подальшого встановлення контролю над місцевим самоврядуванням (МСУ).

“І в 10 статтю ввести, ну підвісити умовно. Наполягати на подальших консультаціях до акту виборів у МСУ і порядках їх проведення. Ну і нормально було б”, – пояснює Сурков Медведчуку.

“Це ми напишемо…, – погоджується Медведчук. – треба шукати форму. А ця форма і буде Рада міст”.

Окрім того, на записах сторони обговорюють зв’язки з “міністром оборони” терористів “ДНР” Кононовим, корупційні схеми на окупованих територіях (поставка готівки в Дебальцеве), а також створення так званої Ради міст.

Окрім того, судячи із запису, нібито Сурков озвучував Медведчуку своє бачення Мінських угод й особливого статусу Донбасу. Його співрозмовник, зважаючи на діалог, брав активну участь у прописуванні сценарію, вигідного країні-агресору Росії.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що колишній помічник президента РФ Владислав Сурков і Віктор Медведчук у 2014 році обговорювали поставки електроенергії в захоплений Крим та обмін полоненими на Донбасі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE