Politerno > Україна і світ > Слідство у справі Шеремета оголосило підозри, спираючись на слабкі докази – ЗМІ

Слідство у справі Шеремета оголосило підозри, спираючись на слабкі докази – ЗМІ

  • 16 Грудня, 2019
  • 800 Переглядів
  • 0

Результати експертизи, на яку посилається міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета, неоднозначні, а докази – слабкі та непереконливі.

Про це повідомоляють журналісти Слідство.Інфо.

Журналісти отримали документ експертизи, яку Аваков назвав “вирішальною” для арешту підозрюваних у вбивстві. Експертиза не містить однозначних висновків, що люди на відео та підозрювані – ті ж самі особи.

Так, четверо експертів аналізували, чи може бути дитячий хірург Юлія Кузьменко жінкою-кілеркою, яка підклала вибухівку під авто, а зранку підірвала його.

Один експерт не зміг ідентифікувати їх як одну людину. Психологічна експертиза засвідчила, що може. Портретна не змогла дати чіткої відповіді. Експертиза ходи назвала докази умовно-достатніми для того, щоб стверджувати ідентичність осіб.

Аваков також спирається на висновки британського експерта-криміналіста Івана Бірча. Журналісти проаналізували результати попередньої експертизи британця від 1 жовтня.

Згідно з документом, жінка, яка робила фото відеокамер, готуючись до вбивства, жінка на відео, яка підкладала бомбу, та жінка, яка могла підірвати авто Шеремета, – із суттєвою імовірністю одна людина.

Це мало би означати, що всі три особи – Кузьменко, а не арештована Яна Дугарь. Водночас, за словами розслідувачів, довести схожість вкрай важко, якщо порівняти фотографію Кузьменко та особу на відео.

Журналісти також припускають, що вказана експертиза Бірча “могла поставити під сумнів висновки слідчих і зруйнувати струнку оповідь”, тому не була оприлюднена.

Читайте також: Нові докази фальшування справи вбивства Шеремета

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE