Politerno > Тернопільщина > Тернопільські виші будуть фінансуватися по-іншому

Тернопільські виші будуть фінансуватися по-іншому

  • 25 Грудня, 2019
  • 1879 Переглядів
  • 0

З наступного року 80 відсотків бюджету заклади вищої освіти отримуватимуть для базових видатків, а решту – залежно від позицій в рейтингах, рівня працевлаштування випускників та обсягів залучених з інших джерел коштів.

Український уряд змінив підходи до фінансування закладів вищої освіти, повідомив у вівторок, 24 грудня, прем’єр-міністр Олексій Гончарук. За його словами, фінансування відбуватиметься відповідно до результатів діяльності вишів.

“Вже з січня буде працювати формульний підхід – 80 відсотків бюджету виші отримуватимуть гарантовано для базових видатків, решту – залежно від позиції в міжнародних рейтингах, відсотка працевлаштування випускників, обсягу залучених з альтернативних джерел коштів тощо”, – зазначив Гончарук, повідомляється на сайті урядового порталу.

За словами прем’єра, уряд відходить від традиційного показника фінансування за кількістю студентів, що дасть змогу підвищити якість освіти і стимулюватиме економічно раціональну поведінку університетів.

Міністерство освіти і науки України планує з 2021 року запустити систему моніторингу працевлаштування випускників вишів. Приватні виші також зможуть отримати доступ до бюджетного фінансування за дотримання вимог з індикативної собівартості (мінімальної ціни контрактного навчання).

Читайте також: ЗНО по-новому і скасування держдипломів – що чекає тернопільських освітян

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE