Politerno > Україна і світ > У кабміну не вистачає коштів медикам на зарплати

У кабміну не вистачає коштів медикам на зарплати

  • 25 Грудня, 2019
  • 780 Переглядів
  • 0

Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України від 24 грудня планується перерозподілити кошти з держбюджету-2019 з метою погасити заборгованість із зарплати медичним працівникам на суму 41,1 млн грн.



Про це в своєму Telegram-каналі повідомив депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко. Згідно з текстом розпорядження, планується зменшити бюджетні витрати за трьома бюджетними програмами: «Підвищення кваліфікації медичних та фармацевтичних кадрів та підготовка наукових і науково-педагогічних кадрів у сфері охорони здоров’я, підготовка і підвищення кваліфікації осіб з надання домедичної допомоги» (близько 3,4 млн грн) , «Організація і регулювання діяльності установ та окремі заходи у системі охорони здоров’я» (10,88 млн грн), «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на створення оперативно-диспетчерських служб, на реалізацію пілотного проекту з розвитку системи екстреної медичної допомоги у Вінницькій, Донецькій, Одеській, Полтавській, Тернопільській областях і Києві »(26,82 млн грн).



Перерозподілені кошти будуть спрямовані на програму «Медична субвенція з держбюджету місцевим бюджетам». Крім того, для збільшення бюджетних витрат на програму «Освітня субвенція з держбюджету місцевим бюджетам» будуть зменшені субвенції на Нову Українську школу. Сам Гончаренко прокоментував дані рішення так: «Всі ці перерозподілу проводять в останні дні року. Для їх узгодження спеціально зібрали засідання Бюджетного комітету ВР ».

Читайте також: Міністри хочуть більшу зарплату, бо їм складно утримувати родини – Дубілет

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE