Politerno > Україна і світ > УПЦ МП звела в єпископи сепаратиста

УПЦ МП звела в єпископи сепаратиста

  • 9 Грудня, 2019
  • 865 Переглядів
  • 0

Кримський священик-сепаратист архімандрит Каллінік (Чернишов), який сприяв Росії в захопленні Криму, став єпископом у Ніжині. Про це у себе в Facebook повідомив архієрей Православної церкви України Євстратій Зоря.

За його словами, відповідна церемонія відбулася 8 грудня у Ніжинському Миколаївському соборі за участю предстоятеля Руської православної церкви в Україні митрополита Онуфрія.

Каллінік активно допомагав Росії захоплювати Крим у 2014 році, за що отримав від окупантів медаль “За захист Криму”.

“Ще майже чотири роки тому у Лаврі його обрали на “вікарного єпископа” в Крим, але через розголос в пресі досі побоювалися висвячувати, тому що такого кандидата могли просто заарештувати, як пособника окупантів”, – написав Зоря.

Архієрей переконаний, що рішення про призначення посібника окупантів УПЦ МП прийняла у зв’язку з поточною політичною ситуацією, проте не врахувала того, що напередодні зустрічі “нормандської четвірки” в Парижі Україна не стане втручатися в черговий скандал з Москвою.

Згідно з даними сайту “Миротворець”, Каллінік проводив антиукраїнську агітацію, розмістив склад зброї для “самооборони Криму” на території храму Святого Пророка Іоанна Хрестителя в селі Затишне, настоятелем якого є.

Читайте також: Гундяєву цілувала руку делегація з Тернопільщини

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE