Politerno > Тернопільщина > У суперечках депутати облради прийняли нове звернення щодо неприпустимості “ринку землі” (Відео)

У суперечках депутати облради прийняли нове звернення щодо неприпустимості “ринку землі” (Відео)

  • 17 Грудня, 2019
  • 1675 Переглядів
  • 0

Депутати Тернопільської обласної ради на сесії схвалили звернення до керівництва держави, усіх місцевих рад щодо неприпустимості запровадження в Україні так званого «ринку землі». Це рішення вдалось прийняти їм далеко не з першої спроби. Сварилися.

Не вистачало 1-2 депутатських “за”, при необхідності 33 голоси. Голова облради Віктор Овчарук декілька разів ставив на голосування проект рішення, яким у своєму зверненні облдепи закликали парламент не голосувати за закон про «ринок землі».

Не давали голоси представники фракцій «Самопоміч», «Громадянська позиція», «УКРОП», «Народний контроль». Підтримувати «за» відстоювали депутати фракцій ВО «Свобода», ВО «Батьківщина».  У «Європейській солідарність» теж заявляли в підтримку звернення. Однак, в підсумках голосування один голос в “ЄС” виявився проти – від Ольги Поляк. Втім, вона потім озвучила, що помилилася.  

Коли стало зрозуміло, що рішення ніяк не проходить, Віктор Овчарук скликав голів фракцій на нараду.

Нарада фракцій

Опісля наради знову взялися до обговорення. Під час того посварилися депутат-свободівець Василь Чашка та заступник голови облради Любомир Крупа. Останній висловив позицію, що «Самопоміч» не підтримуватиме таке рішення, через окремі формулювання в тексті звернення.

Також Любомир Крупа зауважив, що серед фракції ВО «Свобода» сидять за пультами для голосування сторонні люди, які не є депутатами. Тобто є порушення регламенту. Відтак, він просив голову облради та правоохоронців втрутитись.

– Робочі місця для депутатів мають бути зайняті тільки депутатами. Віктор Вікторович, я звертаюся до вас офіційно, щоб не сиділи сторонні люди на робочих місцях депутатів, – наголошував заступник голови.

Втім, переконати ні «свободівців», голову облради Віктора Овчарука Любомир Крупа не зумів. Пішов сам до людей, які не є депутатами облради. А також написав заяву до правоохоронців.



Лише опісля таких суперечок, виступів на тему «ринку землі», які звучали від «ЄС», «Батьківщини», голова облради ще раз поставив на голосування з проханням мобілізуватися.

Отже, питання заяви розглядало зареєстрованих на сесії 40 депутатів. Вони повернулися до розгляду і зрештою дали рівно 33 голоси «За». Рішення прийнято. Прозвучали оплески.



З тексту Звернення  депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Зеленського В. О., Верховної Ради України, усіх місцевих рад України, жителів Тернопільської області щодо неприпустимості запровадження в Україні так званого «ринку землі».  

 «Події останніх днів засвідчили, що влада на чолі з Президентом Зеленським не має наміру дослухатися до думки Українського народу і робитиме все можливе для продовження реалізації злочинного задуму руйнації Української державності через розпродаж української землі іноземним олігархам, перш за все російським, і тим самим нищення українського селянства…

Ми, депутати Тернопільської обласної ради, послідовно відстоюючи інтереси територіальних громад Тернопільщини, стоячи на засадах захисту Української державності:

–         виступаємо проти запровадження в Україні так званого «ринку землі», який несе у собі загрозу національним інтересам та державному суверенітету, покликаний реалізувати план зовнішніх спекулянтів та місцевих аферистів від «земельної мафії» , спрямований на здійснення безсоромного пограбування українців:

–         вимагаємо від Президента України Зеленського В.О. зняти з розгляду Верховної Ради України питання прийняття законопроєктів про запровадження   

так званого «ринку землі»;

–         звертаємося до органів місцевого самоврядування України, до всіх небайдужих українців об’єднатися, щоб дати гідний спротив намірам злочинної влади знищити українське село і Українську державу;

–         звертаємося до Верховної Ради України припинити кроки з подальшого розгляду законопроєкту про запровадження так званого «ринку землі»;

–         вважаємо дії народних депутатів України фракції «Слуга народу» і позафракційних, які спрямовані на запровадження так званого «ринку землі», зрадою національних інтересів;

–         вимагаємо провести Всеукраїнський референдум, на якому українці мають вирішити чи можна відкривати ринок сільськогосподарської землі;

–         референдум провести тільки після  припинення війни, відновлення територіальноїцілісності України, відновлення контролю за всім державним кордоном та досягнення належного рівня життя українцями, стабільної економіки;

–         вважаємо, що єдиним органом, який матиме право викуповувати паї  за ринковими цінами у тих власників, які хочуть продавати свою землю, має стати утворений Державний фонд;

–         вимагаємо продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 01 січня 2025 року.

Ми закликаємо всіх небайдужих стати на захист української землі, це  -національне багатство, яке за Конституцією України належить українському народу, це – майбутнє нашої нації, запорука благополуччя прийдешніх поколінь.

Не дамо антиукраїнській владі розпродати землю, розпродати Україну!”

Також варто зауважити, що обласні депутати погодились провести 18 грудня наступне засідання сесії в Києві під стінами парламенту, як протест проти запровадження ринку землі.

Назарій Наджога

Читайте також: Сопель Vs Обласна рада: Чому виник і чим закінчиться конфлікт у Білому домі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE