Politerno > Україна і світ > Переговори в Мінську: результати

Переговори в Мінську: результати

  • 19 Грудня, 2019
  • 711 Переглядів
  • 0

18 грудня в Мінську під час переговорів Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі не вдалося узгодити оновлені списки обміну та визначити дату нового перемир’я.

За словами глави МЗС України Вадима Пристайка, щодо списків обміну домовитися не вийшло.

“На сьогодні нам не вдалося досягти прогресу”, – розповів Пристайко в коментарі 24 каналу.

Прес-секретар керівника української делегації Леоніда Кучми Дарка Оліфер написала, що сторони ґрунтовно обговорили питання обміну утримуваними. “Вони доклали значних зусиль, щоб сприяти звільненню та обміну осіб до кінця року, і, тим самим, втілити в життя рішення нормандського саміту з цього питання”.

Бойовики “ЛНР” заговорили про нові вимоги для обміну – хочуть так зване процесуальне очищення утримуваних осіб.

Представник бойовиків “ЛНР” Ольга Кобцева звинуватила Київ у зриві обміну.

Припинення вогню

Сторонам не вдалося погодити і новий режим припинення вогню. Було прийнято рішення дотримуватися режиму тиші”, який був оголошений в липні цього року.

“Сьогодні ми хотіли отримати запевнення в тому, що буде оголошено нове перемир’я. Разом з тим, було прийнято рішення, що, давайте, будемо продовжувати те перемир’я, яке було оголошено в липні… Але хочу нагадати, що 40 людей загинули під час цього перемир’я”, – сказав Пристайко

При цьому представник Росії в ТКГ в Мінську Борис Гризлов заявив, що київська делегація як і раніше відмовляється обговорювати питання про розведення сил і засобів вздовж всієї лінії зіткнення, пише “Інтерфакс”.

Читайте також: Попри Нормандський формат Росія готує бойовиків до війни

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE