Politerno > Україна і світ > САП, НАБУ і СБУ підозрюють керівництво ДП “Безпека” у заволодінні чужим майном

САП, НАБУ і СБУ підозрюють керівництво ДП “Безпека” у заволодінні чужим майном

  • 21 Грудня, 2019
  • 1356 Переглядів
  • 0

За погодженням з САП детективи НАБУ за участю працівників СБУ повідомили про підозру в держзраді і заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем директору державного підприємства Український центр “Безпека”.

Про це повідомляє із посиланням на пресслужбу САП.

За даними слідства, у вересні-листопаді 2017 року директор “Українського науково-технічного і впроваджувального центру комплексного захисту інформації” “Безпека”.

ДП “Безпека”, діючи умисно та з корисливих мотивів, вступив у злочинну змову із заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Вони домовилися сприяти участі іноземної компанії Gray Fox Logistics (США) у виконанні державного оборонного замовлення в частині виготовлення і постачання в Україну “напівавтоматизованої лінії з виробництва корпусу з ведучим пояском снаряду калібрів 152/155 мм з комплексом ЗІП”.

“При цьому посадові особи цілком усвідомлювали, що можливості виконати замовлення іноземна організація не має”, – повідомляється в релізі.

Надалі директор ДП “Безпека” на виконання державного оборонного замовлення забезпечив укладення контракту між Gray Fox Logistics і Державною акціонерною холдинговою компанією “Артем” на виготовлення і поставку в Україну спеціалізованої продукції.

Як з’ясувало слідство, у результаті таких дій Gray Fox Logistics у травні 2018 року отримало від ДАХК “Артем” передоплату в сумі $8,29 млн (на час вчинення злочину – 217,27 млн ​​грн), однак станом на грудень 2019 року іноземна компанія умов контракту так і не виконала.

Таким чином, була зірвана реалізація узгоджених етапів виконання державного оборонного замовлення і створено передумови для неповного і несвоєчасного забезпечення Збройних сил України боєприпасами критичної номенклатури.

Досудове розслідування зазначених фактів детективи здійснюють з грудня 2019 року разом зі слідчими СБУ в межах загальної слідчої групи. Слідчі СБУ зібрали докази для повідомлення посадовій особі ДП “Безпека” в державній зраді. Згодом детективи НАБУ встановили в діях особи і ознаки заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем. Тому детективи за погодженням з прокурором повідомили посадовій особі про зміну раніше повідомленої підозри і про нову підозру за ч. 5 ст. 191 КК України.

Дії особи кваліфіковано за частиною 2 статті 28, частиною 1 статті 111, частиною 5 статті 191 КК України (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою; державна зрада; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Читайте також: СБУ та ДБР обшукали спортклуб Порошенка, а НАБУ канал Гончаренка (Фото – Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE