Politerno > Україна і світ > Месенджер ToTok є інструментом розвідки ОАЕ — NYT

Месенджер ToTok є інструментом розвідки ОАЕ — NYT

  • 24 Грудня, 2019
  • 930 Переглядів
  • 0

Як пише NYT, проведене виданням розслідування показало, що додаток ToTok використовується владою Об’єднаних Арабських Еміратів для шпигування. Про це газеті також повідомили американські чиновники, які знайомі з проблемою.

Месенджер ToTok представили лише місяць тому, але за цей час його скачали мільйони разів з Близького Сходу, Європи, Азії, Африки та Північної Америки.

В ОАЕ блокуються WhatsApp і Skype, натомість просувається ToTok.

Технічний аналіз та інтерв’ю з експертами з комп’ютерної безпеки показали, що фірма Breej Holding, що стоїть за ToTok, швидше за все пов’язана з DarkMatter — кіберрозвідувальною та хакерською компанією, заснованою в Абу-Дабі.

У ЦРУ та Breej Holding виданню поки не прокоментували ситуацію. ФБР сказало, що «користувачі повинні розуміти ризики, коли користуються такими додатками».

Проте після звернення NYT до Apple та Google, ІТ-гіганти провели внутрішнє розслідування і вирішили видалити ToTok зі своїх магазинів додатків. Хоча ті користувачі, які вже завантажили ToTok, зможуть ним користуватися і далі.

Додаток, як і багато інших подібних програм, відстежує місцезнаходження та контакти юзерів, має доступ до мікрофонів, камер, календаря та інших даних телефона.

Читайте також: ФСБшники наймали бойовиків Донбасу – росЗМІ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE