Politerno > Україна і світ > В Україні діє професійний аферист. Наразі завітав на Тернопільщину.

В Україні діє професійний аферист. Наразі завітав на Тернопільщину.

  • 3 Січня, 2020
  • 7553 Переглядів
  • 0

Кому американську візу за 1000 євро? Діаманти з Південної Африки? Золото з Болівії? Увесь “пакет послуг” пропонує аферист з Одеси Олександр Михайлович Фартушняк.

Офіційно прописаний аферист в м. Одесі, вул. Дзержинського, 14, кв. 148. Проте, реально живе в містах, де “промишляє”. Наразі його запримітили у м. Тернополі. Щодо нього розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (“шахрайство”). 

До редакції “Політерно” звернулася жителька Тернополя Світлана Гладун. Зі слів жінки, Олександр Фартушняк представляється батьком трьох дітей, дідусем, називає себе заслуженим юристом України, колишнім працівником міністерства закордонних справ України, колишнім держслужбовцем, котрий зараз на пенсії, антикорупційним прокурором і т.д. 

“Обіцяє 100 % гарантію у відкритті віз в США, бере повну передоплату в $,€, обіцяє швидкий виїзд в США…і це залишається лише обіцянками. Вміло маніпулює людьми, які мають власний бізнес, нерухомість, автомобілі… входить в довіру, а потім “кидає” на гроші, або забирає майно”, – каже потерпіла.

На даний момент О.Фартушняк розпочав збір “клієнтів” на виїзд в США серед жителів Тернополя. Дивно, проте, серед його “друзів” у Facebook є і міський голова, кілька відомих політиків та професійних журналістів. 

У “послуги” шахрая також входить заміна “циганського” золота на “чисте болівійське”, доставка діамантів з Південної Африки, організація виїздів на ПМЖ у Великобританію тощо. 

Наразі тернопільська поліція розшукує афериста. Телефон шулера – 099-0934686. На жоден виклик на допит шахрай не з’явився. 

Читайте також: Керувати районом на Тернопільщині буде особа під кримінальним провадженням

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE