Politerno > Тернопільщина > Керувати районом на Тернопільщині буде особа під кримінальним провадженням

Керувати районом на Тернопільщині буде особа під кримінальним провадженням

  • 30 Грудня, 2019
  • 19214 Переглядів
  • 0

На посаду голови Кременецької РДА одноосібно претендує В’ячеслав Онишкевич, котрий на даний момент виконує обов’язки по цій посаді, оскільки номінально є першим заступником керівника району у виконавчій гілці влади.

 Людина місцева. З дружиною  виховує двох дітей. Дружина Вікторія має у Кременці свій салон краси.

Здобув дві вищі освіти. Першу – у Тернопільському національному педагогічному університеті. У вересні 2011 року, Онишкевич, перебуваючи на посаді заступника міського голови Кременця, був зарахований слухачем Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України на заочну форму навчання.

У червні 2012 року його було звільнено із займаної посади в мерії, однак посадовець продовжував здобувати освіту за державні кошти. Перед початком кожного семестру махінатор подавав у навчальний заклад підроблені довідки з місця роботи, які, нібито, підтверджували його перебування на посаді заступника міського голови. При цьому коштів за навчання чоловік не сплачував. 

На підставі викладених даних у лютому 2017 року прокуратурою Тернопільської області було розпочато кримінальне провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів. Наскільки відомо, зазначене провадження не закрито по даний момент.

Читачам навіть не потрібно довго роз’яснювати причину такого довгого зволікання із реалізацією справи. Скажімо коротко: впродовж 2004 – 2013 років (з перервою у рік) прокурором Кременецького району, а з 2013 до осені 2016 року прокурором м.Тернополя був кум Онишкевича, – Віталій Сідоров. 

Поколєгували хлопці ще за молодості, у Кременці. Не стало на заваді їх дружбі те, що родину матері прокурора репресували та вислали колись до Сибіру, де вона і народилася, а дідо по лінії матері майбутнього керівника Кременецького району наприкінці 40-их – початку 50-их років минулого століття, будучи співробітником МГБ/КДБ УРСР, боровся з «українськими буржуазними націоналістами» на півдні Волині.

Нагадаємо читачам, що прокурор Віталій Сідоров відзначився в часи Революції Гідності тим, що оскаржував безневинні рішення Тернопільської міської ради про вивішування прапорів Європейського Союзу чи перейменування майдану Мистецтв у площу Героїв Небесної сотні. Віталій Михайлович оминув люстрацію та навіть намагався відбілитися за рахунок окремих рейтингів у ЗМІ, де його було визнано «Людиною року».

У травні 2016 року детективи НАБУ влаштували гучний рейд, під час якого  затримали В.Сідорова за підозрою в отриманні хабара на суму у 300 тисяч гривень. Наказ про звільнення з лав прокуратури підозрюваних у хабарництві підписав Генпрокурор Юрій Луценко, котрий особисто оприлюднив його у Тернополі.

 Крім цього, колишнього прокурора звинувачували активісти «Автомайдану» в приховуванні статків при декларуванні.  До цих пір ця так звана справа “тернопільських прокурорів”, розглядається у Хмельницькому міськрайонному суді.

Цікавим фактом є те, що з червня 2012 року до моменту призначення в Кременецьку РДА В.Онишкевич був директором кременецького відділення фірми «ЄвроХім», головний офіс якої розміщений в Росії. Лише в 2018 році ця фірма закрила свій бізнес в Україні. 

Своєрідним «скелетом у шафі» Онишкевича слід розглядати аварію за його участі, яка сталася 13 листопада 2016 року на дорозі Тернопіль – Кременець у Збаразькому районі. Тоді у мікроавтобусі Opel Vivaro, водій якого не впорався з керуванням, перебувало 4 особи – голова Кременецької РДА Сергій Симчук, його заступник – В’ячеслав Онишкевич, начальник відділу охорони здоров’я Ярослав Ковальчук та депутат міськради Руслан Іванюшко. 

У результаті аварії Сергій Симчук потрапив у кому, з якої через певний час вийшов, однак процес реабілітації проходить по даний час. В.Онишкевич відбувся легким переляком – переломом ключиці. До цих пір ніхто не може пояснити, яким чином одразу після аварії ключі від авто опинилися в кишені штанів згаданого Ярослава Ковальчука, який був у стані больового шоку і якого «призначили» водієм. Окремо слід зазначити, що сам пан Ковальчук на той момент був фізично не в стані водити авто, оскільки буквально за кілька годин перед цим «пройшов погодження» на посаду в Тернопільському обласному управлінні охорони здоров’я.

Для повної об’єктивності слід зазначити, що, за інформацією з джерел в Кременецькій РДА та Кременецькому ВП ГУ НП в Тернопільській області, у В’ячеслава Онишкевича є інший поважний кум, – один з керівників обласної поліції. Але це – не більше, аніж слухи. Адже записи в церковних книгах не дають для ознайомлення журналістам.

Висновок один: Кременецький район буде в надійних руках.

Читайте також: Провалити обласний бюджет-2020. Політична гра навколо Ігоря Сопеля і хто винен

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE