Politerno > Україна і світ > З СІЗО випустили членів групи Абуєва, підозрюваного в організації замаху на Соболєва – коментар суду

З СІЗО випустили членів групи Абуєва, підозрюваного в організації замаху на Соболєва – коментар суду

  • 5 Січня, 2020
  • 1209 Переглядів
  • 0

Суддя Володимир Карабань звільнив з-під варти двох членів групи ймовірного організатора замаху на депутата Київської облради В’ячеслава Соболєва росіянина Юсупа Абуєва, в результаті якого загинув його трирічний син.

Про це в коментарі Громадькому повідомив депутат Київської облради Олексій Новіков, який також є потерпілим у справі про вимагання грошей цією бандою.

Гелані Межиєва, Павла Нікіфорова, Олексія Величко та Дмитра Онуфрієнка (двоє останніх — колишні поліцейські) підозрюють у вимаганні грошових коштів шляхом застосування насильства та погроз вбивством.

З-під варти вийшли Гелані Межиєв та Павло Нікіфоров. Першого відпустили під нічний домашній арешт (з 22 години вечора по 7 годину ранку), а другого — під цілодобовий. Олексієві Величку суд залишив у силі запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт. Щодо Дмитра Онуфрієнка засідання перенесли через відсутність його адвоката.

Екс-нардеп Ігор Мосійчук заявив, що за його даними Можиєва випустили за хабар у 100 тисяч доларів, про що нібито розповів його батько своїм знайомим.

Загалом у справі вісім підозрюваних. Четверо з них перебувають у розшуку, зокрема і Юсуп Абуєв, якого слідство вважає організатором банди. Разом з ним, за словами потерпілих у справі, у розшуку перебувають Євген Пасіка, Роман Дерманський та Антон Василенко.

За версією слідства, у 2019 році росіянин Юсуп Абуєв, який в Україні проживає щонайменше п’ять років, тривалий час був членом націоналістичної організації “Традиція і порядок”, з якої нібито пішов у липні поточного року, а також був помічений на сході країни у роті “Ведмеді” Української добровольчої армії.

Усі четверо підозрюваних заперечують свою причетність до злочину. Під домашнім арештом вони перебуватимуть до 14 лютого 2020 року.

У свою чергу пресслужба Печерського районного суду, просить засоби масової інформації утриматися від будь-яких гучних заяв з приводу розгляду питань про обрання запобіжного заходу щодо зазначених громадян, які за своєю суттю є голослівними.

Про це на сторінці в мережі “Фейсбук” повідомляє пресслужба Печерського суду.

“Цим громадянам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення,яке не має відношення до вбивства дитини депутата Київської обласної ради Соболєва. Щодо цих громадян було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою задовго до подій, що мали місце в м. Києві поруч з вулицею Тарасівська. Також звертаємо увагу, що клопотання органу досудового розслідування про продовження строку тримання під вартою щодо вказаних осіб не містило будь-яких згадок про вказані події і стосувалось фактів заволодіння чужим майном в інший період”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 1 грудня в центрі Києва біля ресторану «Маріо», після обстрілу автоморбіля депутата Київської облради, донецького бізнесмена В’ячеслава Соболєва, загинув його трирічний син.

Журналіст і блогер Володимир Бойко на своїй сторінці у Facebook повідомив шокуючі деталі щодо передумов цього нападу.

Зокрема, Бойко стверджує, що за замахом на вбивство Соболєва може стояти ексзаступник голови Вищого господарського суду Артур Ємельянов.

Депутат Київської обласної ради В’ячеслав Соболєв, на якого скоїли замах і убили його трьохрічного сина, назвав прізвища 8 осіб, від яких він вимагає пройти перевірку на детекторі брехні, щоб довести, що вони не причетні до злочину.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE