Politerno > Україна і світ > Кабмін встановив сітку зарплат для топ-чиновників і щомісяця публікуватиме доходи міністрів

Кабмін встановив сітку зарплат для топ-чиновників і щомісяця публікуватиме доходи міністрів

  • 15 Січня, 2020
  • 1080 Переглядів
  • 0

Кабмін встановив новий мінімальний розмір окладу і сітку зарплат для топ-чиновників.

Про це повідомляє народний депутат “ЄС” Олексій Гончаренко у своєму телеграм-каналі.

“Кабмін вирішив не продовжувати практику величезних заробітних плат і встановив сітку для топ-чиновників.

Основні зміни:

1. Встановлюється новий мінімальний розмір посадового окладу в два прожиткових мінімуми (станом на 1 січня 4204 грн).

2. Розміри посадових окладів пропонується затвердити в гривнях, а не коефіцієнтах, як це було в 2019 році.

3. Наприклад, керівник державного органу (Офіс ПУ, апарат РНБО) матиме посадовий оклад на рівні 37800 грн, а рівня міністерств та центральних органів виконавчої влади 33600 грн”, – пише Гончаренко.

Також Гончаренко цитує рішення уряду щодо премії. Повідомляється, що Першому віце-прем’єр-міністру, віце-прем’єр-міністрам України, міністрам, їх першим заступникам і заступникам може виплачуватися премія у двох видах:

1) надбавка за ефективність, яка встановлюється щомісяця Першому віце-прем’єр-міністру, віце-прем’єр-міністрам, міністрам прем’єр-міністром, а першим заступникам міністрів — відповідним міністром, у розмірі до 200 відсотків посадового окладу;

2) премія, яка встановлюється заступникам міністрів (крім перших заступників), відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи, у розмірі до 200 відсотків посадового окладу.

У свою чергу міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет під час сьогоднішнього брифінгу заявив, що уряд кожен місяць публікуватиме дані про доходи топ-посадовців.

“Ми будемо офіційно публікувати щомісяця усі доходи, які отримують наші топ-посадовці. Це не є таємна інформація. На сайті Кабміну буде публікуватись щомісяця той дохід,  який отримують міністри, заступники. Буде завжди офіційна інформація”, – сказав чиновник.

Крім того, за словами Дубілета, на сайті уряду публікуватимуть і КРІ (індикатор ефективності роботи) усіх посадовців, “щоб усе було прозоро”.

Він уточнив, що наразі середній дохід міністрів становить від 40 до 80 тисяч гривень на місяць залежно від міністра. Разом з тим Дубілет додав, що ще триватимуть дискусії про те, який дохід має бути прийнятним.

За його словами, треба “позбавитись зоопарку надбавок і премій”, натомість створити простий механізм, за яким визначатиметься премія. На думку Дубілета, це зроблять “упродовж найближчих тижнів чи місяців”.

Він також додав, що Кабмін працює над тим, щоб прозора і чітка заплата, прив’язана до КРІ була у посадовців по всій вертикалі.

Як відомо, керівники Мінкульту отримали “під ялинку” сотні тисяч зарплати. Зокрема, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський та його заступники задекларували сукупний розмір своєї грудневої зарплати на суму понад 2 мільйони гривень.  

14 січня Верховна Рада висунула вимогу Кабінету міністрів прозвітувати про нарахування великих премій окремим міністрам та розповісти про причини таких нарахувань.

Крім того, повідомлялося, що топ-менеджери “Нафтогазу” отримають премію у 700 мільйонів гривень.

Читайте також: Канал, що розповідав світові правду про Україну, мовитиме для ТОТ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE