Politerno > Україна і світ > Що передувало ліквідації Сулеймані

Що передувало ліквідації Сулеймані

  • 17 Січня, 2020
  • 1061 Переглядів
  • 0

Подорож, яка закінчилася власною смертю, Касем Сулеймані почав 31 грудня, прибувши у Дамаск з Тегерана рейсом авіакомпанії Mahan Air.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook ексзаступник Голови СБУ Віктор Ягун.

Сулеймані прилітає разом зі своїм військовим секретарем бригадним генералом КВІР Хусейном Джафр-Ніа, шефом своєї служби безпеки і ще двома охоронцями. Усі перельоти Mahan Air відслідковуються західними спецслужбами вже кілька років.

За інформацією IntelliTimes, в аеропорту сирійської столиці гостей зустрічають два співробітника сил “Кудс”, дислокованих у Дамаску на постійній основі, а також віддані бойовики “Хезболли”. Група сідає в броньовані позашляховики і відправляється в Бейрут, до якого по трасі всього 138 км і трохи більше 2 годин шляху.

За повідомленнями членів проіранського формування “Фатіміюн”, між Дамаском і Бейрутом Сулеймані відвідав їх базу в Сирії і провів нараду.

Зустріч з лідером угруповання “Хезболла” Хасаном Насраллою Сулеймані провів вже 1 січня, про це сам Насралла говорив в своєму недавньому виступі, згадавши також, що безпеку на всьому шляху з Дамаска забезпечувала саме “Хезболла”.

Вранці 1 січня Сулеймані і Насралла разом молилися в одному з бункерів лідера “Хезболли” в південному Бейруті. У ході зустрічі було обговорено питання спільних дій ХАМАС і “Хезболли” під керівництвом КВІР та їх фінансування.

Ближче до ночі 1 січня Сулеймані відправляється назад у Дамаск, а починаючи з ранку 2 січня проводить ряд зустрічей, включаючи переговори з главою сирійської розвідки Алі Мамлюком, і, ймовірно, відвідує штаб-квартиру КВІР в “Скляному будинку”.



Рейс сирійської авіакомпанії Cham Air 6Q501 залишає аеропорт Дамаска в 22.20 2 січня і через 1 годину і 8 хвилин прибуває в Багдад. На ньому і прилітає Сулеймані.

Разом з охороною і зустрічаючими іранський генерал сідає в броньований позашляховик Toyota Land Cruiser. Дві однакові машини залишають територію аеропорту, за якою вже більше години спостерігають два ударних БПЛА MQ-9 Reaper ВВС США і група спецназу.

Дві ракети AGM-114 Hellfire вражають автомобілі і всіх, хто був усередині. Спецназ підтверджує ліквідацію пріоритетної мети.

Читайте також: У світі росте рівень терористичної загрози

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE