Politerno > Україна і світ > Зеленський зажадав перегляду зарплат у міністерствах і натякнув на можливе перезавантаження Нафтогазу

Зеленський зажадав перегляду зарплат у міністерствах і натякнув на можливе перезавантаження Нафтогазу

  • 17 Січня, 2020
  • 891 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський доручив прем’єр-міністру Олексію Гончаруку розробити нову концепцію зарплат у міністерствах і держкомпаніях, а також натякнув на можливе перезавантаження НАК “Нафтогаз”.

Про це президент Зеленський заявив під час зустрічі з прем’єром Гончаруком.

“Прошу вас, щоб ви запропонували Офісу президента і мені особисто нову концепцію заробітних плат всіх міністерств, всіх відомств, заступників міністрів і будь-яких інших державних компаній, їхніх очільників і заступників. З розумінням, де ми живемо з вами, і з розумінням тих чи інших міністрів, де ми живемо, в якій складній ситуації, не зважаючи на їх досвід, практику, і навіть не зважаючи на їх, вибачте за таке словосполучення, ринкову ціну”, – сказав Зеленський під час зустрічі з прем’єром у п’ятницю, відео яке поширене Офісом президента.

Також президент Володимир Зеленський доручив прем’єру Олексію Гончаруку “розібратися із питанням” премії в 1% топ-менеджменту “Нафтогазу” від сплачених Газпромом 2,9 млрд доларів та натякнув на можливе перезавантаження НАК “Нафтогаз”.

“Друге, що я вас дуже прошу, – розібратися із більш складним питанням, у якій не все залежить від вас, але я дуже прошу вас розібратися з ситуацією, яка теж обернеться великим скандалом – НАК “Нафтогаз”. З приводу відсотка, який вони отримають від 2,9 млрд доларів, які ми отримали від РФ. З тим відсотком, що вони отримують згідно контракту, – 29 млн доларів. Вони теж повинні бути не тільки прагматичними менеджерами, а ще й залишатися людьми”, – заявив Зеленський.

“Знайти вихід із ситуації, запропонувати виходи. Чи вони вас почують, чи вони не почують вас – тоді вони почують людей, чи юристів, чи ще когось. Чи буде повністю перезавантажений НАК “Нафтогаз”. І ми з вами повинні повністю розробити стратегію, як це зробити тоді”, – підкреслив він.

Нагадаємо, під час цієї зустрічі президент Володимир Зеленський запропонував розділити низку міністерств, зокрема, Мінекономіки, Мінкульту, молоді і спорту, Міністерства у справах ветеранів, ТОТ і внутрішньо переміщених осіб України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE