Politerno > Україна і світ > Зеленський обміняв свій рейтинг на шанс для Гончарука

Зеленський обміняв свій рейтинг на шанс для Гончарука

  • 18 Січня, 2020
  • 1312 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр України Гончарук, як справжній «порохобот», був жорсткий в критиці свого Господаря – президента України Зеленського.

Але замість того, щоб, скористатися сітуацією – “касетним скандалом” з прослуховуванням Кабміну – і замінити прем’єр-міністра Гончарука, президент України Зеленський, не дивлячись на публічне приниження, вирішив залишити все на своїх місцях – підозрілий потяг до політичної стабільності в умовах сумбуру, турбулентності і кризи в країні.

Зовні все виглядає так, ніби президент Зеленський, отримавши “ляпаса в ліву щоку” смиренно очікує “ляпаса в праву щоку”, яку завдасть вже хтось інший з його оточення кому він довіряє. Тепер всі супротивники президента знають, як треба діяти в боротьбі з Зеленскім – зухвало і відкрито.

Зеленський, замість того, щоб проявити мужність, затамувавши злобу на Гончарука, не наважився зняти прем’єр-міністра і замінити його на більш сильну політичну фігурою. У президента України Зеленського був прекрасний шанс замінити Гончарука на політичного важкоатлета типу Тимошенко, Хорошковського або навіть Авакова і перевести на нього усе навантаження в проведенні радикальних соціально-економічних реформ.

Але він злякався майбутньої конкуренції Офісу президента з сильним прем’єр-міністром більше, ніж принизливої публічної критики Гончарука.

Вибираючи Гончарука, Зеленський був упевнений в його повній керованості і лояльності, але він сильно помилився. У першому раунді Гончарук переграв самовпевненого Зеленського, змусивши його взяти відповідальність за всі нинішні і майбутні помилки, і промахи Кабміну України. Таким чином, перший раунд боротьби між президентом і прем’єр-міністром закінчився на користь Гончарука.

Президент Зеленський подарував йому ще один шанс, а Гончарук, тепер займеться “пережовуванням” його рейтингу, а іншого ресурсу у президента немає.

З цієї хвилини президент взяв на себе персональну відповідальність за все, що витворяє Гончарук, а парламентській більшості Верховної Ради «Слуги народу» тепер доведеться покірно голосувати за будь-які законопроекти прем’єра, якому президент довіряє більше, ніж народним депутатам. Бо президент Зеленський дав політичний шанс не своїй парламентській більшості, щоб сформувати новий уряд, а довірив майбутнє Кабміну провинившому Гончаруку. Тим самим, зв’язав себе сильніше з Кабміном, ніж зі своїми народними депутатами. Так, що справа не в Гончаруку, а у політичному майбутньому Зеленського.

Віктор Небоженко

Читайте також: Виставою про “відставку” Зеленський і Гончарук принизили і Конституцію, і уряд та парламент, – експерт

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE