Politerno > Україна і світ > Учасник війни в Чечні та Сирії утворив на кордоні з Україною наступальну дивізію з ракетним полком

Учасник війни в Чечні та Сирії утворив на кордоні з Україною наступальну дивізію з ракетним полком

  • 22 Січня, 2020
  • 1062 Переглядів
  • 0

У Ростовській області в Росії завершено формування нової 150-ої мотострілецької дивізії. Окрім традиційних мотопіхотних підрозділів, в дивізію також увійшли танковий, артилерійський, ракетний полки, підрозділи зв’язку, розвідки та матеріально-технічного забезпечення.

Командувач військами ПВО генерал-полковник Олександр Дворніков, з ініціативи котрого сформовано це бойове з’єднання, відмітив, що ця військова частина — наступник 121-го пластунського стрілецького Червонозоряного полку, котрий входив до складу 1-го Українського фронту. Він брав участь у “визволенні” Польщі, Німеччини та Чехословаччини.

Щодо особи Олександра Дворнікова свої думки у Facebook висловив учасник російсько-української війни Дмитро Бабкін.

“Олександр Дворніков – це саме той генерал, який з 2000-го по 2003-й командував дивізією в Північно-Кавказькому військовому окрузі. Що там коїлось в цей період нагадувати, думаю, не треба – друга чеченська війна, так звана контртерористична операція.

Це саме він очолював росіян які розпочинали бойові дії в Сирії – самий кривавий період – “За время командования А.В. Дворникова самолёты ВКС России совершили более 9 тыс. боевых вылетов, осуществлены пуски крылатых ракет из акватории Каспийского моря, уничтожено более 200 объектов нефтедобычи и переработки боевиков. При содействии российской авиации освобождено более 400 населенных пунктов и 10 тыс. кв. км территории Сирии. Освобождена Пальмира, велось наступление на востоке Алеппо, наступление в Латакии, битва за Шейх-Мискин и бои за Дейр-эз-Зор” (Вики)

Розстріл наших моряків в Керченській протоці, восени 2018-го, теж його рук справа …

Саме він зараз стоїть у наших східних дверей”, – підсумував Дмитро Бабкін.

Читайте також: Новий прем’єр РФ – російський окупант, – “Миротворець”

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE