Politerno > Україна і світ > Бойовики РФ убили військового ЗСУ і не пустили ОБСЄ на 7 ділянок окупованої території

Бойовики РФ убили військового ЗСУ і не пустили ОБСЄ на 7 ділянок окупованої території

  • 26 Січня, 2020
  • 972 Переглядів
  • 0

У неділю, 26 січня, у зоні проведення операції Об’єднаних сил найманці РФ здійснили обстріл позицій ЗСУ із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, внаслідок якого один військовий отримав поранення, несумісне з життям. 

Про це повідомляє пресцентр командування ООС.

За даними штабу, російсько-окупаційні війська здійснили потужний обстріл позицій сил ООС в районі н.п. Новотошківське, Оріхове, Красногорівка та Лебединське.

При цьому бойовики застосували озброєння БМП, гранатомети різних систем та заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 і 82 мм.

“У відповідь на таку активність з боку ворога українські військовослужбовці застосували чергові вогневі засоби, без відкриття вогню із забороненої зброї. Внаслідок прицільного вогню російсько-окупаційних військ отримав поранення несумісне з життям один наш військовий”, – йдеться у повідомленні.

Також сьогодні пресцентр ОС з посилання на українську сторону СЦКК повідомив, що збройні формування Російської Федерації обмежують свободу пересування патрулів СММ ОБСЄ.

У щоденному звіті від 25 січня 2020 року СММ ОБСЄ інформує про відмову патрулям Місії у проїзді на тимчасово окуповану територію на блокпостах біля населених пунктів Староласпа, Заїченко, Приморське та Соснівське.

Крім того, у пункті пропуску на кордоні поблизу населеного пункту Ізварине та у пішохідному пункті пропуску на кордоні поблизу населеного пункту Сєверний патрулю Місії було запропоновано залишити зазначені райони.

П’ятий день поспіль представники збройних формувань Російської Федерації обмежують доступ спостерігачів Місії поблизу ділянки розведення сил і засобів у районі населеного пункту Петрівське до камери СММ.

Читайте також: Лідер американських неонацистів Наззаро поїхав до Росії і звідти координував злочини в США, – BBC

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE