Пристрасть китайців до “мокрих ринків” (м’ясо туди потрапляє ще живим) є головною причиною зародження коронавірусів по типу 2019-nCoV.
На цей нюанс звернув увагу український журналіст Антон Семиженко. На своїй сторінці в Facebook він нагадав, як в 2002 році в тому ж Китаї почалася епідемія атипової пневмонії SARS.
“Чоловік у південнокитайському місті Фошань приготував собі страву з курки, кішки і змії. Йому стало погано. Незабаром зараження перейшло на інших. Китайський уряд офіційно мовчав, ходили тільки чутки про дивну хворобу”, – пише він.
Потім на початку 2003 року чоловік з цим вірусом потрапив в Гонконг. “Заразив десяток людей в готелі. Звідти вірус потрапив до В’єтнаму, Бангладеш, Канаду – і так далі. Точно такий сценарій, як зараз. І це теж був коронавірус. Правда, китайський уряд зараз більш відкритий”, – пояснив журналіст.
Читайте також: Падіння української промисловості відбувається через теплу погоду, – Милованов