Politerno > Україна і світ > АМКУ залишив Ахметову мільярдні пільги

АМКУ залишив Ахметову мільярдні пільги

  • 31 Січня, 2020
  • 955 Переглядів
  • 0

Антимонопольний комітет відмовився погодити проект постанови НКРЕКП “Про затвердження змін до Кодексу Систем передачі”, який був спрямований на ліквідацію пільги для експортерів електроенергії. Про це повідомляють “Наші гроші” з посиланням на джерело в урядових структурах.

Зазначена пільга виникла завдяки НКРЕКП попереднього скликання. 1 липня 2019 року при запуску ринку електроенергії Нацкомісія не записала в правила обов’язок експортерів платити тариф “Укренерго”.

У зв’язку з цим у другому півріччі 2019 року компанія “Д. Трейдінг” з групи ДТЕК не заплатила тариф “Укренерго” 544,48 млн грн.

Слід зазначити, що глава АМКУ Юрій Терентьєв одноосібно погоджував подібні проекти регуляторних актів інших відомств. Приміром, у 2016 році він особисто погодив проект рішення НКРЕКП №289, яким була введена так звана формула “Роттердам +” на користь групи Ахметова. На цей раз Терентьєв не став особисто погоджувати документ, який змушував групу Ахметова платити державної компанії.

Проти того, щоб експортери електроенергії платили тариф “Укренерго” виступили представники ДТЕК, а також народні депутати Олексій Кучеренко (Батьківщина) і Вікторія Гриб (Опозиційний блок).

Читайте також: Зеленський, як і Порошенко з Януковичем, засекретив журнал відвідувачів ОП (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE