Politerno > Україна і світ > ПАРЄ визнала Росію стороною конфлікту на Донбасі

ПАРЄ визнала Росію стороною конфлікту на Донбасі

  • 31 Січня, 2020
  • 896 Переглядів
  • 0

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій визнала Росію «стороною Мінських домовленостей».

Про це повідомляє “Європейська правда“.

Зазначається, що ПАРЄ затвердила резолюцію про стан моніторингової процедури з критичними зауваженнями на адресу Росії, в якій, зокрема, висловила стурбованість через «антидемократичні процеси» в РФ.

Раніше ми писали: ПАРЄ дозволила працювати делегатам РФ, які голосували за анексію Криму

Документ стверджує, що Російська Федерація «посилює негативні тенденції щодо демократії, верховенства права та прав людини… у тому числі довільно використовує законодавство щодо протидії екстремізму для замовчування опозиції та критики від громадянського суспільства».

Там також йшлося про погіршення свободи віросповідання в країні, як-то заборона Свідків Єгови, про встановлення «кордонів» і здійснення повзучої анексії грузинських регіонів Південної Осетії та Абхазії, Криму та військової агресії на сході України.

У документі Росію закликали «повною мірою виконувати Мінські домовленості, стороною яких є Російська Федерація» (на цій пропозиції наполягала Україна, її підтримала переважна більшість).

Натомість, росіян це обурило. Вони наполягали, що згадка про «Мінськ» неприпустима.

«Ми робимо все, що можемо, щоби допомогти, але ми не учасник цієї угоди. Ми ж не сторона конфлікту», — переконував депутат Держдуми РФ Микола Рижак.

Нагадаємо, представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі в Мінську Олексій Резніков заявив, що Україна наполягатиме на перегляді Мінських угод.

Читайте також: ПАРЄ проголосувала за повноваження РФ у повному обсязі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE