Politerno > Україна і світ > Кінець розслідування справи Шеремета: громадянський конфлікт або поліцейська держава

Кінець розслідування справи Шеремета: громадянський конфлікт або поліцейська держава

  • 4 Лютого, 2020
  • 926 Переглядів
  • 0

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков може стати єдиним гарантом забезпечення порядку і подальшої влади президента Володимира Зеленського, якщо волонтери та ветерани АТО перейдуть до більш рішучих дій через розслідування силовиків проти їхніх побратимів. В такому випадку Україна ризикує перетвориться в “поліцейську державу”.

Про це заявив юрист-міжнародник Геннадій Друзенко.

На його думку, подібний випадок вже був в історії – в СРСР таким чином Лаврентій Берія забезпечив собі владу і недоторканність за часів Йосифа Сталіна.

“Якщо це вибухне, то єдиний силовик, який має достатньо сил і засобів, щоб навести порядок в країні – це Аваков. Тоді Аваков каже президенту: я єдиний гарант твоєї влади, тому що завтра ветерани, волонтери та інші тебе просто знесуть, і ніхто тебе не захистить, крім мене. а далі повторюється добре відома історія часів Сталіна, коли Берія організував на нього замах, а потім його ж врятував від цього замаху і став незамінним. Схема Авакова зрозуміла – спровокувати, а потім захистити, показати, що я єдиний гарант порядку в країні”, – зазначив експерт.

Геннадій Друзенко також вказав на небезпеку розпалювання внутрішнього конфлікту в Україні між націоналістично налаштованими громадянами і аполітичними шанувальниками чинного президента із залученням силовиків.

“Небезпека, що путінський наратив, який він нав’язує і нам, і Європі – що в Україні громадянська війна, на жаль, може стати правдою, коли почнеться неконтрольований хаос. Це найгірший сценарій для України. Другий варіант: якщо Авакову вдасться довести цю справу до кінця і стати героєм і гарантом порядку, то ми скоро отримаємо абсолютну поліцейську державу і всякий стимул воювати проти “руського мира” зникне”, – додав він.

Читайте також: Рябошапка заявив про недостатність доказів у справі Шеремета

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE