Politerno > Україна і світ > ДБР розпочало кримінальне провадження стосовно директора НАБУ Ситника, – Дубінський.

ДБР розпочало кримінальне провадження стосовно директора НАБУ Ситника, – Дубінський.

  • 5 Лютого, 2020
  • 714 Переглядів
  • 0

Держбюро розслідувань розпочало роботу за заявою нардепа від “слуги народу” Олександра Дубінського щодо директора НАБУ Артема Ситника.

Про це нардеп написав у своєму telegram-каналі.

“Мало не забув. Сьогодні, за моєю заявою, ДБР внесло до реєстру досудових розслідувань і почало роботи за моєю заявою про злочин директора НАБУ Ситника за ст. ККУ 364-1 “зловживання службовими повноваженнями”. Корупціонер Ситник навмисно порушує закон про НАБУ, і обіймає посаду директора всупереч вироку суду, яким його визнано винним у корупційному правопорушенні. Обіймає з метою отримання 170 тис. гривень зарплати. Жадібний прокурор – жадібний у всьому”, – написав нардеп.

ДБР почало досудове розслідування проти директора НАБУ Ситника, - слуга народу Дубінський 01

Нагадаємо, главі НАБУ інкримінували недекларування елітного відпочинку, який йому оплачували треті особи. Згідно зі свідченнями свідка у справі, за період з 2017 по 2019 рік Ситник відпочивав у мисливському угідді “Поліське-Сарни” Рівненської області п’ять разів.

Раніше ми писали: ГПУ хоче притягнути Ситника через відпочинок у мисливських угіддях – джерела

Ексгенпрокурор Юрій Луценко заявляв, що “за свій відпочинок і відпочинок родини своїх друзів, за письмовими заявами працівників цього господарства, пан Ситник забув заплатити чималу суму готівкою”.

Ситник заявляв, що не визнає вину в адміністративному порушенні.

Читайте також: Ситнику зачитали протокол про корупцію прямо на трасі – ГПУ

Він звинувачувався в порушенні встановленого законом обмеження для держслужбовців під час отримання подарунків. Зазначена стаття (ст. 172-5 Кодексу про адмінпорушення) передбачає покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією подарунка (1700-3400 гривень).

Пізніше Сарненський районний суд визнав директора НАБУ Артема Ситника винним в адміністративному порушенні під час відпочинку в Рівненській області та присудив штраф у розмірі 3400 гривень. Захист Ситника подав апеляцію.

13 грудня 2019 року суд визнав директора НАБУ Артема Ситника винним у справі про його відпочинок за чужий рахунок у мисливському господарстві на Рівненщині.

Читайте також: В Давос коштом Пінчука: НАЗК просять перевірити поїздку нардепів, дуже схоже на відпочинок Ситника

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE