Politerno > Україна і світ > У прослуховуванні Гончарука підозрюються співробітники УДО; у публікації файлів – журналісти “1+1”, – блогер

У прослуховуванні Гончарука підозрюються співробітники УДО; у публікації файлів – журналісти “1+1”, – блогер

Головне слідче управління СБУ підозрює в причетності до монтажу та поширення аудіозаписів розмов у кімнаті переговорів прем’єр-міністра України Олексія Гончарука групу колишніх і чинних співробітників телеканалу “1+1”. У встановленні прослушки і передачі записів підозрюють співробітників Держохорони.

Про це пише у фейсбуці відомий блогер і журналіст Юрій Бутусов.

“За даними джерел, близьких до Офісу Президента, вперше аудіофайл викладено на анонімному телеграм-каналі “Штабний”, створеному 25 листопада 2019 року. Першим прорекламував цей телеграм-канал, за даними слідчих, журналіст “1+1” Євген Плінський 27 листопада 2019-го.

Згідно з аналізом EXIF-метаданих, аудіофайл було змонтовано на комп’ютері “Макінтош”, власником якого, з огляду на найменування аккаунта, є людина на прізвище Куксін.

Це збіглося з даними журналіста “1+1” Євгена Куксіна.

Резервний канал управління телеграм-каналом “Штабний” нібито пов’язаний з Олександром Низовцевим, який знайомий із Куксіним”, – зазначив Юрій Бутусов”.

“Файл прослушки прем’єр-міністра Олексія Гончарука містить метадані, які вказують на його монтаж на комп’ютері наближеного до нардепа Дубінського журналіста Євгена Куксіна”, – написав у Telegram інший журналіст Сергій Лещенко.

“Чи вдасться довести таку абсолютно віртуальну справу, чи будуть знайдені якісь прямі докази проти журналістів – поки невідомо”, – зазначає Бутусов.

Журналіст також повідомляє, що у встановленні прослуховуючих пристроїв підозрюються співробітники Управління державної охорони.

“Але там поки ніхто не затриманий, обшуки не проводяться. Версія, що запис здійснювався на телефон, на цей момент не є основною”, – пише Бутусов.

Читайте також: Чи з’являться записи із Зеленським і кого на Банковій підозрюють у прослуховуванні Гончарука

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE