Politerno > Україна і світ > Зеленський посперечався з Дубінським щодо “плівок Гончарука”, СБУ зробила 25 виїмок

Зеленський посперечався з Дубінським щодо “плівок Гончарука”, СБУ зробила 25 виїмок

  • 6 Лютого, 2020
  • 1077 Переглядів
  • 0

Президенту Володимиру Зеленському точно відомо, що запис розмов прем‘єр-міністра Олексія Гончарука монтували на комп‘ютерах журналістів телеканалу “1+1”.

Як повідомив співрозмовник “Української правди” в “Слузі народу”, про це президент сказав депутатам “Слуга народу”.

На засіданні фракції 6 лютого ексгендиректор “1+1” Олександр Ткаченко звернувся до президента з претензією через обшуки в будівлі холдингу. Його підтримав депутат і ведучий “1+1” Олександр Дубінський. Обоє нардепів обурювалися, що журналістів не можна обшукувати.

На це Зеленський відповів, що має точну інформацію, що до монтування записів, які були оприлюднені, причетні журналісти каналу. За його даними, запис монтували прямо на робочих комп‘ютерах.

На це Дубінський сказав, що людям байдуже, хто записував, а важливо, що думає прем‘єр-міністр, і що це робота журналістів публікувати такі дані. Зеленський йому заперечив.

“Зеленський сказав, що журналісти мали самі звернутися до СБУ й допомагати слідву з‘ясувати, хто веде записи в режимних об‘єктах. Президент натякав, що між працівниками УДО та журналістами була змова”, – зазначив співрозмовник УП.

Глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія повідомив, що СБУ зробила 25 виїмок в Управлінні держохорони, міністерствах, багато людей пройшли поліграф, слідчий процес триває.

Нагадаємо, 5 лютого стало відомо про обшуки у приміщенні студії Олександра Дубінського на телеканалі “1+1” за адресою Куренівська, 18 в Києві.

В СБУ повідомили, що слідчі дії відбуваються за рішенням суду. Жодного втручання в роботу ТВ-каналу не відбувається.

Згодом стало відомо, що обшуки пов’язані із прослуховуванням прем’єр-міністра Олексія Гончарука. 

31 січня “Дзеркало тижня” з посиланням на поінформованих співрозмовників повідомляла, що вже на ранок після появи YouTube-роликів записів прослушки Гончарука президент отримав оперативну довідку від СБУ з приводу того, як міг здійснюватися запис, ким, де монтувався і як розміщувався на YouTube.

Того ж дня, Зеленський отримав аналогічний документ від міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова.

В обох звітах зазначалося, що ролик монтувався на комп’ютері журналіста ТВ-програми розслідувань, що виходить на одному з найбільш рейтингових телевізійних каналів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE