Politerno > Україна і світ > Як живуть в Росії зрадники України

Як живуть в Росії зрадники України

  • 7 Лютого, 2020
  • 2063 Переглядів
  • 0

На російській Рубльовці живуть українські політики часів екс-президента Віктора Януковича. Яким чином вони стали власниками елітної нерухомості та землі в РФ?

Про це повідомляє ресурс “Проект“.

Микола Азаров

Колишній прем’єр-міністр України Микола Азаров, який втік до Росії навесні 2014 року, взяв у безстрокову оренду у держави майже 50 соток землі в селі Петрово-Дальнє. Ділянка знаходиться у власності Російської Федерації і до кінця 2014 року нею розпоряджався “Оздоровчий комплекс Рублево-Успенський” Управління справами президента. Скільки Азаров за неї платить, якщо платить взагалі, невідомо.

У даних Росреєстра зазначено, що земля була виділена екс-прем’єру на підставі якогось офіційного “листа” від 16.01.2015 №РС-6с, але не вказано, чийого авторства. Раніше Микола Азаров зізнавався, що в Росії йому був наданий статус політичного біженця особисто за вказівкою Володимира Путіна.

Не можна сказати, що колишній прем’єр був змушений орендувати цю ділянку, бо відчуває нестачу в житлі. Дружина Азарова в 2014 році придбала ділянку площею 15 соток з будинком в 1,1 тис. кв метрів якраз по сусідству. Аналогічні за площею ділянку і будинок в Петрово-Дальньому коштують близько 370 млн рублів. Але і це не вся нерухомість сім’ї Азарових на Рубльовці. У тому ж році власницею 99 соток і дому в селищі Жуковка стала Лілія Азарова – невістка екс-прем’єра, дружина сина Миколи Азарова Олексія. В Україні той є фігурантом кримінальної справи про отримання хабара. Ділянка такої ж площі з особняком в Жуківці зараз продається за 1,2 млрд рублів (18 967 833 доларів).

Віталій Захарченко

Втікач в Росію екс-глава українського МВС Віталій Захарченко також був власником нерухомості на Рубльовці – разом з дружиною Людмилою він придбав ділянку в 40 соток і будинок в 660 кв метрів на території котеджного селища “Парк Вілл” в Жуківці (в серпні минулого року пара розлучилася і власницею, за документами, залишилася тільки Людмила). Ділянки і будинки приблизно такої ж площі зараз продаються там за ціною від 161 млн рублів до 365 млн рублів (від 2 544 851 доларів до 5 769 382 доларів).

Читайте також: Гра в наперстки: зміна уряду Росії

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE