Politerno > Україна і світ > Волонтерці Марусі Звіробій обрано запобіжний захід (Відео)

Волонтерці Марусі Звіробій обрано запобіжний захід (Відео)

  • 10 Лютого, 2020
  • 1078 Переглядів
  • 0

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід ветерану АТО Марусі Звіробій по справі про погрозу вбивством президенту Володимиру Зеленському.

Рішення було прийнято за підсумками засідання 10 лютого.

Суд вирішив зобов’язати Марусю Звіробій носити електронний браслет для стеження за її пересуваннями. Волонтера зобов’язали здати закордонний паспорт і за вимогою з’явитися до слідчого. Відповідний запобіжний захід буде діяти до 9 квітня.

Сама Звіробій сказала, що для початку хотіла б поглянути на браслет, тому що в Україні їх небагато: “Мені похрєну чи буде у мене браслет, чи не буде, з якого боку грат я буду. Я вам ще раз кажу, уклоністи і сцикуни зараз намагаються знівелювати всю роботу ветеранів. Я бачу цю справу так”.

За словами адвоката Андрія Писаренка, захист Звіробій всеодно буде подавати апеляцію, хоча це і не передбачено для особистого зобов’язання. 

Присутні в залі викрикували судді “Ганьба” і “Раб”.

Під час засідання суду Звіробій в черговий раз образила президента Володимира Зеленського, назвавши його “ссикуном”.

Нагадаємо, у листопаді минулого року слідчі Державного бюро розслідувань скерували до Генеральної прокуратури України проєкт повідомлення про підозру чинній народній депутатці від «Європейської Солідарності» Софії Федині та волонтерці Марусі Звіробій. Їх підозрюють у погрозі вбивством президенту України Володимиру Зеленському.

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом розмов нардепа Софії Федини і бійця “Марусі Звіробій”, які під час ефіру про поїздку президента Володимира Зеленського на передову, де він з викликом говорив із військовими, зазначали, що там “може зірватися граната, а ще там обстріли бувають”.

Згодом Олена Біленька (Маруся Звіробій) повторила свої слова про те, що президент Володимир Зеленський  може постраждати на Донбасі, якщо продовжуватиме хамити військовим.  

У понеділок, 3 лютого слідчий Державного бюро розслідувань викликав депутата Верховної Ради України Софію Федину для вручення акта підозри в письмовому вигляді; виклик датований на четвер, 6 лютого.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE