Politerno > Україна і світ > UA:Перший теж відповів Зеленському, застерігши від цензури

UA:Перший теж відповів Зеленському, застерігши від цензури

  • 14 Лютого, 2020
  • 885 Переглядів
  • 0

Телеканал “UA:Перший” нагадав президенту Володимиру Зеленському про незаконність цензури відносно Суспільного мовника.

Відповідне повідомлення розміщено на сайті “Суспільного”.

У передачі “Схеми: корупція в деталях” в ефірі UA:Перший журналісти повідомили, що президент Володимир Зеленський повернувся з Оману в Київ чартерним літаком Bombardier Global Express 6000, яким в той же день в Оман прилетів секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

В Офісі президента заявили, що в сюжеті “Схем” брехня, і вони подають до суду на журналістів. А телеканал попросили звернути увагу, що в його ефірі розповсюджується неправдива інформація.

“Суспільний мовник дякує за рекомендацію і, користуючись нагодою, нагадує Офісу президента, що згідно зі статтею 3 Закону України “Про Суспільне телебачення і радіомовлення України” забороняється втручання державних органів та органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, а також недержавних організацій у діяльність НСТУ з метою встановлення цензури, попереднього контролю та незаконного впливу на зміст інформації, що поширюється Суспільним телебаченням і радіомовленням України”, – зазначили на каналі.

Крім того, на “Суспільному” заявляють, що ніколи не мали підстав сумніватися в професійності колег-журналістів, які роблять програму “Схеми: корупція в деталях”.

Мовник підтримує намір ОП позиватися до суду з метою спростування інформації, адже саме такий спосіб вирішення конфліктів є найбільш прийнятним у демократичному суспільстві.

До того ж “Суспільне” нагадало Офісу президента про існування Комісії з журналістської етики та Незалежної медійної ради і порекомендувало ОП, крім суду, звернутися до цих громадський організацій, щоб вони перевірили програму “Схеми: корупція в деталях” на дотримання професійної етики й стандартів.

Нагадаємо, 14 лютого «Схеми» озвучили свою позицію щодо реакції ОП на розслідування «Оманлива відпустка»

Читайте також: А чи був Патрушев? Чому оманські пригоди Зеленського не закінчуються

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE