Politerno > Україна і світ > Московський путч в православному світі не вдався

Московський путч в православному світі не вдався

  • 25 Лютого, 2020
  • 15849 Переглядів
  • 0

26 лютого РПЦ планувала зібрати глав церков в Аммані (столиця Йорданії), щоб засудити і скинути Вселенський патріархат, а Кіріла «висунути на царство». Переважна більшість ієрархів відмовилися від зустрічі за участю глави РПЦ Кирила.

Про це зазначає Духовний Фронт.

“Збори глав православних церков в йорданській столиці Амман 26 лютого, яке організували з ініціативи РПЦ і на якому планувалося протидіяти українській автокефалії ПЦУ і оскаржити першість Вселенського патріархату, будуть безглуздими, оскільки головні ієрархи на ньому представлені не будуть – вони просто відмовилися брати участь в “коронації” патріарха Кирила. Удар по РПЦ завдав навіть патріарх “братньої” Болгарської православної церкви, який не надішле в Амман своїх представників і не полетить туди сам”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, останньою відмовилася від участі Антіохійська церква, центр якої знаходиться в сирійській столиці – Дамаску. Антіохійська ПЦ підкреслює, що відмовляється від поїздки, щоб уникнути посилення розбіжностей і “поглиблення розриву між братами”.

У підсумку, замість 15 глав православних церков, там будуть присутні тільки РПЦ, дружня їй Сербська церква, а також Єрусалимська, що означає, що авторитет РПЦ катастрофічно похитнувся при правлінні Кирила. Ще, мабуть, приїдуть представники Чеської ПЦ, резюмує ЗМІ.

Читайте також: Гундяєву цілувала руку делегація з Тернопільщини

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE