Politerno > Україна і світ > Туреччина заявляє про загиблих військових після авіаудару ПКС РФ під Ідлібом

Туреччина заявляє про загиблих військових після авіаудару ПКС РФ під Ідлібом

  • 28 Лютого, 2020
  • 1602 Переглядів
  • 0

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав Міністерство оборони країни провести екстрену нараду після атаки на турецький конвой в районі Джебель-аз-Завія в провінції Ідліб.

Про це в Twitter повідомив журналіст і військовий аналітик Бабак Тагвей.

Він додав, що в результаті атаки загинули щонайменше 30 осіб.

В результаті удару ПКС знищено посадочний майданчик армійської авіації Туреччини на даху двоповерхового пункту управління, повідомляє глава програми по боротьбі з екстремізмом і тероризмом американського Інституту Близького Сходу Чарльз Лістер.

Командування авіабази Хмеймім, за його словами, сьогодні заборонило туркам використовувати повітряний простір Ідлібу, поранених доводиться евакуювати по землі.

За даними Сирійської місії з прав людини, стало відомо, що жертвами атаки стали щонайменше 34 турецьких військовослужбовців. Ці ж дані наводить і Al Arabiya.

Російські Telegram-канали повідомляють, що в результаті удару ПКС Росії загинули до 70 турецьких військових. 

Туреччина поки офіційно визнала 9 убитих, але турецькі соціальні мережі обговорюють цифри від 37 (мінімальна) до 85+ (максимальна).

Так, в телеграм-каналі Warjournal повідомляється, що губернатор провінції Хатай оголосив про збільшення числа загиблих турецьких військових в Сирії. За останніми даними – 22 загиблих.

Також повідомляється, що глава МЗС Туреччини Чавушоглу зідзвонився з генсеком НАТО.

Крім того, Туреччина блокує соціальні мережі, не працюють Facebook, Instagram, YouTube і Twitter.

Видання Bloomberg із посиланням на високопоставлене військове джерело в Анкарі, повідомляє, що Туреччина попросила США розгорнути на сирійському кордоні дві батареї систем ППО Patriot, щоб убезпечити свої війська від російських авіаударів.

Слід зазначити, що атаки сталися наступного дня після того, як президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган попередив про наступ на Ідліб, де сирійські війська за підтримки російської авіації почали наступ для захоплення регіону.

Нагадаємо, глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив російському колезі Лаврову в Мюнхені, що атаки режиму Башара Асада у північно-західному регіоні Сирії Ідліб повинні бути зупинені негайно

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE