Politerno > Україна і світ > Очільник УПЦ (МП) втрутився у внутрішні справи Чорногорії

Очільник УПЦ (МП) втрутився у внутрішні справи Чорногорії

  • 28 Лютого, 2020
  • 792 Переглядів
  • 0

Митрополит Онуфрій, як ієрарх Російської православної церкви, завдає шкоду дружнім відносинам українського й чорногорського народу.

Про це заявило Посольство України в Чорногорії, – пише “Радіо Свобода“.

Митрополит УПЦ (Московського патріархату) Онуфрій прибув до Чорногорії і разом із чорногорським архієпископом Сербської православної церкви Амфілохієм увечері 27 лютого взяв участь у кількох коротких молебнях, зокрема й на вулицях столиці країни Подгориці.

Віряни СПЦ протестують проти закону про свободу релігії, ухваленого парламентом Чорногорії у грудні минулого року. Чорногорська опозиція, за підтримки Белграда й Москви, стверджує що цей закон спрямований проти Сербської православної церкви (СПЦ). Опозиціонери вважають, що метою закону є відібрати майно СПЦ на території Чорногорії.

Митрополит Онуфрій – перший закордонний єпископ, який долучився до протестів чорногорської опозиції, що тривають вже два місяці, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У повідомленнях сербських ЗМІ його називають «митрополитом київським і всієї України», не згадуючи, що він підпорядкований Московському патріархатові і що він втратив цей титул після створення єдиної канонічної в Україні помісної Православної церкви України (нині митрополитом Київським і всієї України є глава ПЦУ Епіфаній).

У ПЦУ перед поїздкою Онуфрія звертали на це увагу чорногорських ЗМІ і наголошували: «Автокефальна Українська Православна Церква поважає канонічний порядок та не втручається у питання, які стосуються Чорногорії, і так само очікує поваги до канонічного порядку в питаннях, які стосуються України».

 

Посольство України в Чорногорії оприлюднило повідомлення, в якому мовиться, що митрополит Онуфрій, як ієрарх Російської православної церкви, не уповноважений висловлювати думку від імені більшості православних України та Православної церкви України. Посольство зазначає що митрополит, коментуючи внутрішні справи Чорногорії, «завдає шкоду дружнім відносинам українського й чорногорського народу».

Читайте також:  Московський путч в православному світі не вдався

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE