Politerno > Україна і світ > Зеленский і Гончарук посварилися через Коломойского, прем’єр йде у відставку – ЗМІ

Зеленский і Гончарук посварилися через Коломойского, прем’єр йде у відставку – ЗМІ

  • 29 Лютого, 2020
  • 2533 Переглядів
  • 0

Коломойський розлютився через рішення Гончарука про зміну керівництва трьох енергокомпаній і Центренерго.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук вчора, 28 лютого, був викликаний до президента Зеленському, де під час зустрічі, серед іншого, глава держави задав прем’єру питання щодо рішення Кабміну про зміну глав трьох енергокомпаній, включаючи Центренерго, якими управляла довірена особа Ігоря Коломойського, повідомляє ZN.UA, посилаючись на своє джерело в ОП.

За словами джерела, Зеленський повідомив про те, що Коломойський був вкрай незадоволений цими кадровими змінами, і поцікавився причинами, які спонукали прем’єр-міністра Гончарука їх здійснити. У відповідь Олексій Гончарук заявив, що йому незрозуміла генеральна лінія: то ми боремося з Коломойським, то ми не боремося з Коломойським, то ми покращуємо відносини з МВФ, то ми їх псуємо.

“Якщо я щось неправильно розумію, так може б я пішов? (у відставку – ред.)”, – задав питання, за словами джерела, прем’єр-міністр президенту Зеленському.

За інформацією деяких Telegram-каналів редакція ZN.UA отримала “злив” від самого Гончарука, або його симпатиків в Офісі Президента. Видання вже “ловили” на схожих інформаційних маніпуляціях на користь так званої “групи Сороса”.

Як повідомляє видання, Кабінет міністрів нібито прийняв рішення про заміну керівництва компанії “Центренерго” і трьох обленерго, які готують до приватизації. Рішення про зміну менеджменту підприємств прийнято Фондом держмайна, щоб прискорити підготовку цих підприємств до приватизації. З раніше прибуткового, “Центренерго” стало глибоко збитковим. Збитки “Центренерго”, за підсумками 2019 року можуть скласти 2,5 млрд.

Видання повідомляє, що на підприємстві “Центренерго”, після приходу “смотрящих” Коломойського (після виборів в 2019 році – ред.), працювало відразу кілька схем – по поставкам вугілля і по електроенергії. На “Центренерго” поставляли вугілля (як підозрюється, з Білорусі, Росії та непідконтрольних територій Донбасу) численні фірми-прокладки. Паралельно йшли поставки електроенергії за зниженим тарифом на феросплавні комбінати, що входять в орбіту впливу Коломойського (зокрема, Нікопольський комбінат). Говорили також про підготовку приватизації “Центренерго” на користь Коломойського. Проте 26 лютого Кабмін змінив керівництво “Центренерго”. Новим главою держпідприємства став Олександр Корчинський, в минулому – виконуючий обов’язки директора “Рівнетеплоенерго” і гендиректор компанії “ТехНова” (Виробництво теплової енергії). А також екс-директор компанії “Укртеплоенерго”. Через зміну керівництва Коломойський ризикує повністю втратити контроль над енергокомпанією.

Як повідомляє ще одне наближене до групи впливового американського бізнесмена Джорджа Сороса видання “Новое время“, посилаючись на власні джерела, прем’єр-міністр Олексій Гончарук в п’ятницю нібито вдруге написав заяву про відставку і передав її на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Прем’єр нібито роздратований тим, що в ЗМІ обговорюють кандидатури для його можливої ​​заміни. Крім того, видання пише, що після призначення Андрія Єрмака на посаду глави Офісу президента, позиції Гончарука значно ослабли.

При цьому, за інформацією “Української Правди“, Гончарук визнав недоробки Кабміну і виділив тільки трьох міністрів, до яких у нього немає зауважень. Одним з них він назвав міністра юстиції Дениса Малюську. У той же час джерела видання повідомляють, що Гончарук не знаписав нову заяву про відставку.

Раніше стало відомо, що президент Володимир Зеленський нібито під примусом олігарха Ігоря Коломойського у вівторок, 4 березня, відправить у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Глава фракції ОПЗЖ Юрій Бойко в ефірі передачі “Свобода слова Савіка Шустера” теж заявив про те, що в середу, 4 березня, уряд буде відправлено у відставку.

Читайте також: Знайшовся у Франції будинок сім’ї генпрокурора Рябошапки за півмільйона євро

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE