Politerno > Україна і світ > На Донбасі один військовий загинув і шестеро постраждали – подробиці

На Донбасі один військовий загинув і шестеро постраждали – подробиці

  • 1 Березня, 2020
  • 748 Переглядів
  • 0

Російські збройні формування у неділю 5 разів порушили режим припинення вогню, один український військовослужбовець загинув, трьох було поранено, ще троє отримали бойове ураження.

Про це у Facebook повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

“Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, три обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, а саме:

  • поблизу населеного пункту Піски – з міномету калібру 82 мм противник випустив 2 міни, а також вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

  • поруч з Лебединським – з ручного протитанкового гранатомету, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

  • неподалік Невельського – з автоматичного станкового гранатомету та стрілецької зброї.

Крім того, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник здійснив два обстріли наших позицій, а саме:

  • поблизу Луганського – зі станкового протитанкового гранатомету – 7 пострілів, а також вівся вогонь з великокаліберних кулеметів;

  • в районі населеного пункту Нижньотепле – з протитанкового ракетного комплексу.

“Внаслідок влучання протитанкової керованої ракети в кабіну автомобіля один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, двоє наших захисників отримали поранення, а ще двоє – бойове ураження. Усіх поранених та уражених українських військовослужбовців оперативно доставили до стаціонарних медичних закладів та надали кваліфіковану медичну допомогу. Враховуючи те, що відстань до автомобіля українських військових становила близько 3500 метрів, цілком ймовірно, що прицільний вогонь на ураження по ньому вів підготовлений оператор-навідник ПТРК збройних сил Російської Федерації, а не поспіхом навчена вчорашня цивільна людина”, – повідомили у штабі.

Разом з тим, голова Львівської ОДА Максим Козицький повідомив, що у неділю в районі Попасної на Луганщині загинув контрактник 72-ї бригади Чорних запорожців Ігор Васильович Гавриляк, 1986 року народження.

Про них розповів на своїй Facebook-сторінці колишній військовий і волонтер Андрій Римарук.

“У селі Ніжньотепле, що знаходиться між Станицею Луганською і містом Щастя ворог керованою протитанковою ракетою підбив вантажний автомобіль, який розвозив продукти. В результаті прямого попадання один (боєць ЗСУ, – ред.) загинув, четверо отримали поранення”, – написав він.

За його словами, виходячи з рельєфу місцевості і відстані, можна сміливо заявити, що ворог стріляв з ПТРК “Корнет” російського виробництва.

Також Римарук зазначив, що за минулий тиждень це вже другий випадок, коли ворог відкриває вогонь в районі розведення сил на Донбасі.

 

Читайте також: Туреччина почала нову операцію в Сирії і збила два літаки режиму Асада (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE