Politerno > Україна і світ > У Києві незаконно забудують берег Дніпра

У Києві незаконно забудують берег Дніпра

  • 5 Березня, 2020
  • 705 Переглядів
  • 0

На 13 га берегової лінії Подолу збудують житловий комплекс.

Цим займеться компанія екс-чиновника КМДА Андрія Вавриша Saga Development спільно з Perfect Group нардепа від ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка, пишуть “Наші гроші“.

Зокрема, Департамент містобудування та архітектури КМДА 22 січня видав містобудівні умови та обмеження на забудову майже 13 га на вул. Набережно-Хрещатицька у Подільському районі Києва. Документ підписав заступник директора департаменту Юрій Тацій. Про це свідчать дані офіційного сайту Департаменту. Виданими містобудівними умовами та обмеженнями передбачається реконструкція існуючих будівель під “багатофункціональний комплекс.

Будівництво планують на трьох ділянках площею 12,23 га, 0,21 га та 0,49 га.

Читайте також: Де не зміг Микитась, там побудує висотку улюблений забудовник Банкової – ЗМІ (Відео)

Перші дві перебувають на праві постійного користування у ПАТ “Київський річковий порт”, а третя – в оренді у ПАТ “Торгрічтранс”.

Усі ці ділянки є територією громадської забудови, тому будівництво житла на них заборонене.

Водночас компанія Вавриша Saga Development рекламує цей “багатофункціональний комплекс” як житловий комплекс “Новий Поділ”, де окрім квартир також планується будівництво офісів та культурного центру.

Партнером Saga Development у цьому проекті є компанія Perfect Group Ісаєнка.

Інвестором будівництва є ТОВ “Ріверсайд Девелопмент Лтд”, керівником якого є Вавриш.

Ця фірма разом з ПАТ “Київський річковий порт”, представником якого раніше був Вавриш, бере участь у забудові Рибальського півострова.

Основними власниками ПАТ “Торгрічтранс” є Світлана Смолій (16%), компанія з Ліхтенштейну Villon Aktiengesellschaft (15%), а також ТОВ “Інком-Інвест” (59%), основними кінцевим власником якого є український ІТ-бізнесмен Олександр Кардаков.

У 2016 році журналісти “Схем” встановили, що власниками ПАТ “Київський річковий порт” стали екс-голова Держкомпідприємництва України Михайло Бродський і нинішній нардеп від ОПЗЖ Нестор Шуфрич.

Читайте також: Привіт від Гончарука: на “Центренерго” офіційно, але незаконно змінився керівник

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE