Politerno > Україна і світ > Відставка генпрокурора: з’явилися фото листування “слуг народу” і Рябошапки в Раді

Відставка генпрокурора: з’явилися фото листування “слуг народу” і Рябошапки в Раді

  • 5 Березня, 2020
  • 1423 Переглядів
  • 0

Листування народних депутатів з президентської фракції “Слуги народу” свідчить, що деякі з них відмовлялися голосувати за відставку генпрокурора Руслана Рябошапки.

Про це повідомляє видання “Букви“.

У чаті фракції “Слуги народу” народний депутат Ірина Верещук зауважила, що Рябошапка не здійснював жодного злочину. А її колега по фракції Микита Потураєв попросив назвати імена кандидатів на посаду генпрокурора, оскільки “вчора голосував за Кабмін з порожніми кріслами”.

“11 з 21. Без розуміння, хто на заміну, депутати не хочуть голосувати. Особливо, якщо це не той кандидат, про який говорили на фракції”, – написав він.

Джерела видання в “Слугу народу” повідомили, що в Офісі Президента планували призначити на посаду керівника Генпрокуратури колишнього заступника генпрокурора Сергія Кізя, проте вже на засіданні фракції було запропоновано Сергій Іонушас. Ініціативу підтримав Давид Арахамія і більше 200 депутатів під час сигнального голосування.

“Але, здається, ця ініціатива садить Президента на шпагат”, – прокоментував один з депутатів.

У листуванні в партійному чаті Арахамія підтвердив, що Іонушас фігурує серед кандидатів.

А самого генерального прокурора Руслана Рябошапку журналісти Страни зловили на дивному листуванні під час голосування за недовіру до нього.

Судячи з опублікованих фото з Рябошапкою спілкуються двоє людей – дівчина на ім’я “Ксана” і колишній голова Офісу президента Андрій Богдан.

Спілкуючись з “Ксаною” Рябошапка пише: “Вова дав команду мене звільняти”. Та, в свою чергу, пише йому слова моральної підтримки.

Ксана: Але вони всю ніч працювали з кожним. Оскільки зосередилися на Кабміні – то менше тебе чіпали, але зараз риторика дуже впевнена

Рябошапка: угу, я помітив

Ксана: І Венедиктова ж мочить

Рябошапка: Вова дав команду мене звільнити

Ксана: Тоді жги в Парламенті. Сили тобі.

Рябошапка: Мерсі

(непрочитані повідомлення)

Ксана: Дивимося онлайн. Льоша в БРДО …55 теж буде тут, Яякщо що приїжджай. Бо АБ буде вдома аж.

… всі суки. Є проти та утрималися.. запали їх..

При цьому, суть листування з Богданом вловити складно. Наводимо їх діалог повністю:

Рябошапка: Арахамія

Богдан: П..ди йому дав

Рябошапка: Вони наговорили дурниць

Богдан: “Дебіли бл … ть погані

Богдан: Ну шо там у вас?

Рябошапка: А ти де дивишся ТБ?

Також журналісти сфотографували заготовку мови генпрокурора.

“Прокуратура була джерелом власного збагачення для … них. Як результат – олігархи в прокурорських погонах. …реформу прокуратури, яка, я вірю, вже увійшла в історію Украиїни… стали вдвічі більшими… І в першу чергу, тому що за 28 років вони відчували незалежність – їм не давали незаконних вказівок. Всього третій місяць з цих 28 років нова прокуратура живе…Тому я стою в цій залі і саме тому стоїть питання моєї відставки. Через те, що ті, кого ми позбулися, хочуть повернутись і жити далі….завжди за ці 28 років”, – йдеться в шпаргалці. 

Згодом Рябошапка виступив перед голосуванням за його відставку. Він розповів, як працювала прокуратура останні три місяці та заявив, що він був незалежним прокурором. Також Рябошапка сказав, що він йде, щоб повернутися, і залишив засідання Ради.

Я був і є незалежним. А незалежного прокурора не можна примусити — його можна тільки звільнити. І я йду, але я йду для того, щоб повернутися, — сказав Рябошапка і залишив залу Верховної Ради, хоча, згідно з регламентом, повинен був відповідати на питання.

Нагадаємо, 5 березня Верховна Рада висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці, що має наслідком його відставку з посади.

Читайте також: Вслід за Кабміном – Нацбанк. У Зеленського готують звільнення усього керівництва НБУ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE