Politerno > Україна і світ > Шмигаль запевняє, що за 2-3 тижні Україна виконає останніх 2 із 8 вимог МВФ

Шмигаль запевняє, що за 2-3 тижні Україна виконає останніх 2 із 8 вимог МВФ

  • 11 Березня, 2020
  • 3507 Переглядів
  • 0

Для отримання 5,5 мільярдів доларів траншу макрофінансової допомоги Міжнародного валютного фонду Україні залишилося виконати ще 2 вимоги.

Уряд планує зробити це за 2-3 тижні, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час брифінгу за підсумками засідання уряду.

Шмигаль назвав діалог з МВФ “доволі позитивним”, та заявив, що курс уряду не змінився.

“Ми мали вчора конференц-зв’язок з керівництвом МВФ і домовились про продовження співпраці без змін будь яких умов курсу, ми просто рухаємося в тому контексті, який був.

З 8 параметрів, які МВФ просили виконати, у нас лишається 2, які ми сподіваємося виконати протягом 2-3 тижнів”, – резюмує прем’єр.

Для отримання чергового траншу, МВФ чекатиме від України прийняття закону про неможливість повернення банків екс-власникам, врегулювання тарифів та завершення реформ, зокрема земельної.

Як заявляв радник Кабінету міністрів з економічних питань Олексій Мушак, Верховна Рада може ухвалити у другому читанні законопроєкт про ринок сільгоспземель 19-20 березня, депутатам залишилось розглянути 720 правок.

Нагадаємо, нещодавно видання Bloomberg повідомило, що за деякими даними переговори України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо нового кредиту затягуються в зв’язку з відставкою уряду Олексія Гончарука.

Читайте також: Західна Україна купує в олігарха електроенергію на 75% дорожче від цін у сусідній Словаччині

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE