Politerno > Україна і світ > Вимагатимуть воду, залякують напередодні “маршу на Крим”, – думки щодо обшуків у кримських татар в Бахчисараї

Вимагатимуть воду, залякують напередодні “маршу на Крим”, – думки щодо обшуків у кримських татар в Бахчисараї

  • 11 Березня, 2020
  • 958 Переглядів
  • 0

Обшуки в помешканнях кримських татар в окупованому Криму у Бахчисарайському районі 11 березня пов’язані з тим, що Кремль збирається вимагати в України поставок дніпровської води в Крим.

Про це адвокат Микола Полозов написав на своїй сторінці в Facebook.

“Якщо раніше практика набору заручників – політв’язнів в окупованому Криму здійснювалася, в тому числі, для поповнення обмінного фонду, то тепер стає очевидно, що вимоги Кремля стосуватимуться поставки до Криму дніпровської води. Репресії в Криму – не просто елемент залякування населення, а й засіб політичного шантажу нової української влади”, – розповів він.

Російські силовики вранці 11 березня прийшли з обшуками в будинки кримських татар у Бахчисараї і Бахчисарайському районі. На місце проведення обшуків не пустили адвокатів. Окупанти інкримінують чотирьом затриманим у Бахчисараї кримським татарам участь у “Хізб ут-Тахрір”.

У свою чергу глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що головна мета російських окупантів “якнайсильніше налякати кримськотатарську спільноту”.

У коментарі Крим.Реалії він не виключив, що кримських татар хочуть залякати напередодні анонсованого раніше “маршу на Крим”.

“Ті, хто прийшов рано-вранці в будинки кримських татар, природно, були обізнані, хто в них живе і якого вони віку. Вони знали, що в одній сім’ї жінка при надії, в іншій – двомісячна дитина, в третій – дуже літня жінка зі слабким здоров’ям. І, тим не менше, практично у всіх будинках зірвані двері, перевернуті догори дном особисті речі, розкидані по всьому будинку речі і приладдя. Це все говорить про те, що мали на меті, як можна сильніше налякати кримськотатарську спільноту”, – вважає Чубаров.

Глава Меджлісу не відкидає можливості того, що Кремль намагається залякати кримських татар напередодні “маршу на Крим”.

“Це все робиться напередодні можливого обміну. ​​Деякі експерти вважають, що таким чином окупаційна сторона збільшує “фонд для обміну”. Я не виключаю, що залякування кримських татар також проводиться напередодні планованої нами мирної, ненасильницької акції “Мир – проти насильства і окупації. Марш гідності “, – додав Чубаров.

Нагадаємо, глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на засіданні Ради Безпеки ООН заявив, що з метою примусити Росію виконувати міжнародне право, на 3 травня запланована мирна хода з материкової України в окупований Крим. 

Читайте також: “Хоч каністрами, хоч бутлями” – Шмигаль розповів, кому у Криму хочуть давати воду

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE