Politerno > Україна і світ > ЄС загрожує економічний шок рівня 2008 року – Шмигаль каже, що Україна входить у кризу міцнішою, ніж тоді

ЄС загрожує економічний шок рівня 2008 року – Шмигаль каже, що Україна входить у кризу міцнішою, ніж тоді

  • 11 Березня, 2020
  • 910 Переглядів
  • 0

Якщо країни Євросоюзу не приймуть термінових заходів у відповідь на поширення коронавірус, Європу очікує економічний шок рівня 2008 року.

Про це під час телефонної конференції з лідерами ЄС заявила очільниця Європейського центробанку Крістін Лагард, передає ЄП з посиланням на BloombergQuint.

За її словами, без координації дій європейських держав “ми побачимо сценарій, який багатьом з нас нагадає фінансову кризу 2008 року”.

Лагард підкреслила – якщо ЄС вдасться скоординовано протидіяти коронавірусу і його впливу на економіку, то економічний “шок” буде тимчасовим.

Вона підкреслила, що наразі Європейський центральний банк вивчає всі можливі інструменти для того, аби пом’якшити удар коронавірусу на економіку. 

У свою чергу, під час брифінгу за підсумками засідання уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна входить у фінансово-економічну кризу набагато міцнішою, ніж це було під час кризи в 2008-му році.

“Фактично ми стоїмо на порозі, а в деяких країнах це вже початок фінансової-економічної кризи. Україна зараз в цю кризу світову входить набагато міцнішою, ніж це було в 2008-му році. У нас, як ніколи велика ліквідність в банках, високі золотовалютні запаси, в нас є запас по бюджетному курсу, який запланований. У нас доволі позитивний діалог з МВФ. Позитивна є оцінка експортерів стосовно додаткових можливостей, які відкриваються для них. І ще є ряд факторів, які з одної сторони кризові, а з іншої сторони – можливості для наших виробників”, – повідомляє Шмигаль.

Прем’єр заявив, що уряд готовий зустріти дві кризи – економічну та вірусну.

“Поки що, я не буду втішати, і казати, що від кризи ми виграємо … але зустріти фінансову кризу ми готові, так само як готові зустріти кризу пов’язану з вірусом”, – резюмує очільник уряду.

Нагадаємо, всесвітня організація охорони здоров’я оголосила пандемію коронавируса COVID19.

Під час брифінгу за підсумками засідання уряду, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що для отримання 5,5 мільярдів доларів траншу макрофінансової допомоги Міжнародного валютного фонду Україні залишилося виконати ще 2 вимоги.

Читайте також: В Україні часу і ресурсів для популізму, емоційних рішень та внутрішньої боротьби немає

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE