Politerno > Україна і світ > Рахманін про ініціативи Шмигаля: “Довільне передавання повноважень називається узурпацією влади”

Рахманін про ініціативи Шмигаля: “Довільне передавання повноважень називається узурпацією влади”

  • 18 Березня, 2020
  • 1093 Переглядів
  • 0

Як відомо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив підготувати закон про передачу повноважень між органами влади, на що відреагували в опозиції.

Нна засіданні Кабміну Шмигаль доручив Мін’юсту розробити закон про повноваження президента вводити надзвичайний стан, якщо Верховна Рада не може зібратися на засідання.

“На той випадок, якщо Рада буде вже повністю не здатна збиратися, хтось у державі має оголосити надзвичайний стан”, – заявив прем’єр.

За його словами, потрібно розробити законопроєкт, який дозволить передавати повноваження управляти країною від одного органу влади до іншого.

“Ми насправді не знаємо, які наслідки будуть, чи буде Рада заблокована, чи Кабмін, чи президент”, – акцентував Шмигаль.

У свою чергу голова фракції “Голос” Сергій Рахманін на своїй сторінці у Facebook написав, що доручати Мін’юсту розширювати владні повноваження глави держави – те саме, що доручати бухгалтерії ОТГ розробляти державний бюджет.

“Спеціально для урядових винахідників.

1. Надзвичайний стан тому й називається надзвичайним, що його не можна вводити будь-кому, будь-коли й будь-як.
2. Доручати Мінюсту розширювати владні повноваження глави держави – це те саме, що доручати бухгалтерії ОТГ розробляти державний бюджет.
3. Перш ніж фантазувати на тему “перекидки” повноважень, нехай прем’єр відповість сам собі: чи волів би він, аби, приміром, його звільняв з посади Жмеринський міськрайонний суд за поданням головного санітарного лікаря?
4. Конституція містить ВИЧЕРПНИЙ перелік повноважень глави держави.
5. Порядок внесення змін до Конституції чітко зазначений в Основному Законі, Шмигаль серед суб’єктів внесення змін чомусь не зазначений.
6. Довільне передавання повноважень – це і називається узурпацією влади.
7.Узурпація – злочин.
8. Змушувати людей набиватися в маршрутки (перетворюючи їх на оселедців у бляшанці) під час пандеміїї коронавірусу й фактичної епідемії грипу – це теж злочин віднедавна, позаяк цього понеділка Рада проголосувала за покарання за порушення правил карантину.
9. Деякі виконавські рішення переконують, що Україна потребує не тільки апаратів штучної вентиляції легень, але й пристроїв штучної вентиляції мізків(
10. Всі, хто не зміг потрапити на роботу (повернутися додому з-за кордону, дочекатися швидкої тощо), ви готові надати цій виконавчій владі додаткові повноваження, котрі передбачені надзвичайним станом?”, – написав нардеп.

Читайте також: Карантинний турборежим відміняється. Як Шахов відправив у ізоляцію нардепів і Кабмін

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE