Politerno > Україна і світ > У Зеленського кажуть, що переліт президента з Оману оплатив Оман

У Зеленського кажуть, що переліт президента з Оману оплатив Оман

  • 20 Березня, 2020
  • 975 Переглядів
  • 0

В Офісі президента повідомили НАЗК, що повернення чартерним літаком у січні з Оману в Україну президента Володимира Зеленського оплатив Султанат.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на інтерв’ю голови Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Новікова виданню “НВ”.

“Ми направляли запити в Офіс президента про те, за чий кошт були сплачені переліт та проживання в Омані. ОП та Державне управління справами нещодавно повідомили, що це не відбувалось за державні кошти, а літак для повернення був наданий Султанатом Оман”, – сказав Новіков.

Голова НАЗК додав, що згодом було направлено запит безпосередньо Володимиру Зеленському як фізичній особі.

Новіков пояснив, що у випадку, якщо чартер оплатив хтось із членів родини, то закон не зобов’язує надавати таку інформацію. Але якщо президент сам сплачував і він про це не повідомив, то це факт порушення.

В інтерв’ю “НВ” Новіков також зазначив, що відведений на відповідь термін – десять днів з моменту отримання листа президентом.

На уточнення, якими будуть дії НАЗК у разі, якщо Зеленський не надасть такої інформації, відповів: “Він не може не надати. Тому що тоді складається протокол щодо ненадання необхідної інформації НАЗК”.

Нагадаємо, 13 лютого програма “Схеми: корупція в деталях” повідомила, що президент Володимир Зеленський повернувся з Оману в Київ чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 в той же день, коли тим же бортом в Оман прилетів секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

Читайте також: А чи був Патрушев? Чому оманські пригоди Зеленського не закінчуються

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE