Politerno > Україна і світ > Коронавірус у нардепа зі “Слуги народу”: стали відомі подробиці

Коронавірус у нардепа зі “Слуги народу”: стали відомі подробиці

  • 23 Березня, 2020
  • 1182 Переглядів
  • 0

У нардепа з фракції “Слуга народу” Руслана Горбенка виявили позитивний результат на Covid-19.

Це вже третій випадок зараження коронавірусом серед народних депутатів.

“Так, тест дав позитивний результат”, – повідомили джерела УП.

Заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук розповіла, що її колега Руслан Горбенко із коронавірусом перебуває у столичній Олександрівській лікарні.

“Сьогодні у нашого колеги, нардепа від “Слуги народу” Руслана Горбенка, виявлено коронавірус. Зараз він перебуває в Олександрівській лікарні з лівостороннім запаленням легень”, – зазначила Кравчук.

За її словами, Горбенко останній місяць не виїжджав закордон, “не відпочивав у куршевелях”, тобто міг заразитися лише в Україні.

Кравчук припустила, що він міг заразитися від колег з інших фракцій, в яких хвороба була діагностована раніше. І щодо цього зараз ведеться епідеміологічне розслідування.

За її даними, симптоми у нардепа проявилися 19 березня, тому, найвірогідніше, перебуваючи 17-го на позачерговому засіданні Ради, він ще не міг заразити колег. Коло його близьких контактів зараз встановлює апарат Верховної Ради.

Кравчук повідомила, що комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, в який входить Горбенко, на засідання в останні 14 днів не збирався.

Вона наголосила, що фракція не припиняє роботу, а парламент продовжує працювати. Депутати пройдуть тести на вірус і на пленарні засідання будуть приходити у захисних засобах.

Заступниця голови фракції СН зазначила, що в будівлі Ради застосовані “безпрецедентні дезінфекційні процедури”. Нардепи вже обмежили коло контактів до мінімуму, всі питання, які можливо вирішити дистанційно – вирішуються саме так.

Нагадаємо, у депутата фракції “Опозиційна платформа – За життя” Олександра Лукашева діагностували коронавірус.

Також стало відомо, що міністр охорони здоров’я Ілля Ємець хотів подати у відставку, прикрившись зіпсованим тестом на коронавірус.

Читайте також: Небезпечний Куршевель. Як депутати і тусовщики привезли коронавірус в Україну з французьких Альп

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE