Politerno > Україна і світ > “Та це просто боягузтво”: Бутусов про створення вже третього штабу з протидії коронавірусу

“Та це просто боягузтво”: Бутусов про створення вже третього штабу з протидії коронавірусу

  • 26 Березня, 2020
  • 3138 Переглядів
  • 0

Та це просто боягузтво. Сьогодні президент Володимир Зеленський перекинув відповідальність за боротьбу з коронавірусом і за смерті людей на прем’єр-міністра Шмигаль. А Шмигаль перекинув відповідальність на санітарного лікаря Ляшка. Як піаритися в Санжарах і дзвонити в Китай щодо цуценятка – так всюди вперед виступав президент, а як пішли трупи від вірусу, і треба відповідати за провали, так президент вирішив відійти в сторону.

Сьогодні Штаб по боротьбі з коронавірусом очолив прем’єр-міністр Шмигаль: “Було прийнято рішення створити Антикризовий штаб на чолі з прем’єр-міністром, тому що він сьогодні та людина, яка більш ніж будь-хто відповідає за боротьбу з коронавірусом” – заявив глава парламенту Дмитро Разумков.

Еее, вибачте, але ж боротьбу з коронавірусом у нас очолив президент – 16 березня він створив Координаційну раду по боротьбі з коронавірусом, і це у його функції входить боротьба з епідемією.

Більш того, тільки в руках у президента є контроль над СБУ, СЗР, ВСУ, ГПУ, тільки президент може направляти зусилля влади на боротьбу з кризою. Відповідальність за загальнонаціональну кризу повинна бути на одній людині – на очільнику держави, і ніяких нових штабів множити не треба. Як можна щось виконувати без контролю силовиків?

Читайте також: Українська медицина не готова, число жертв коронавірусу буде рости – Ємець (Відео)

Насправді, причина очевидна. Почали вмирати люди, і суспільство обурене повною бездіяльністю і провалом роботи влади, балаканиною і піаром. І пішли смерті. І цих смертей буде більше, і за ці смерті треба буде відповідати. А Володимир Зеленський не хоче їздити на похорон, дивитися в очі родичам померлих. Це поганий піар. Він вважає за краще займатися тільки безпечними і виграшними темами, на яких можна підняти рейтинг. А для рейтингу займатися епідемією небезпечно.

Забавно, але і Шмигаль слідом за своїм шефом теж перекинув відповідальність. Сьогодні він створив ще один, вже третій за рахунком штаб – по протидії поширенню коронавірусу і призначив на нього замміністра Ляшка – головного санітарного лікаря. У чому сенс ще одного штабу, якщо вже є Антикризовий штаб, якщо є Координаційна рада? Що таке може вирішити якийсь санлікар, коли для протидії поширенню коронавирусу необхідні зусилля всієї країни?

Логіка та ж сама. Якщо ситуація вийде з-під контролю, повинен бути хтось далекий, кого не шкода, хто буде ходити по ефірах і віддуватися за безпорадність влади. Хтось, хто буде приймати на себе обурення і страждання. А той, кому у владі потрібен тільки рейтинг, буде шукати куди поїхати попозувати перед телекамерами. Але, думається мені, там, де пройде смерть, посмішок ці спектаклі викликати вже не будуть.

Юрій Бутусов

Читайте також: Кличко і Шмигаль відреагували на облаштування VIP-палат

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE