Politerno > Україна і світ > У МОН назвали строки проведення ЗНО та вступної кампанії

У МОН назвали строки проведення ЗНО та вступної кампанії

  • 26 Березня, 2020
  • 1073 Переглядів
  • 0

Зовнішнє незалежне оцінювання буде проведено після завершення карантину, попередньо уряд продовжив обмеження до 24 квітня.

Про це повідомила тимчасова виконувачка обов’язків міністра освіти Любомира Мандзій.

Так, якщо навчання відновиться у травні, МОН готове провести пробне ЗНО у травні. А основна сесія тестування відбудеться після 20 червня.

Якщо ж навчання відновиться у червні, пробне ЗНО можуть провести у червні до початку основної сесії, яка має відбутися також у червні.

«Ми готові розпочати ЗНО у червні, липні чи навіть у середині серпня. Якщо у середині серпня — то процедура тестування, отримання результатів, закінчиться в середині вересня. Вступна кампанія завершиться до середини жовтня», — зазначила Мандзій.

Вступну кампанію також продовжать, якщо ЗНО відбудеться у червні. Міністерство має підготувати зміни до правил прийому у заклади вищої освіти.

Також Мандзій розповіла, що Український центр оцінювання якості освіти у середині квітня представить відеоролик про пробне ЗНО. Також вона наголосила на тому, що цьогоріч тестування точно відбудеться.

Водночас державна підсумкова атестація для 4 та 9 класів буде скасована.

Навчальний рік для всіх класів, крім випускників, завершиться 1 липня, як це передбачено законодавством. Для випускників завершення навчально року залежатиме від дат проведення ЗНО.


Нагадаємо, 25 березня Кабінет міністрів України запровадив режим надзвичайної ситуації та продовжив дію карантину по всій країні до 24 квітня.

Також стало відомо, що в Україні під час карантину будуть заборонені звільнення державних службовців, у цей період за ними повинні зберігатися трудові права і оплата праці.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE