Politerno > Україна і світ > Стало відомо, хто очолить Міносвіти й Мінстратегпром

Стало відомо, хто очолить Міносвіти й Мінстратегпром

  • 18 Березня, 2023
  • 828 Переглядів
  • 0

Міністром освіти планують призначити Оксена Лісового, а міністром стратегічних галузей промисловості – ексглаву УЗ Олександра Камишіна.

Про це повідомив прем’єр Денис Шмигаль у Telegram.

“Сьогодні на засіданні фракції політичної партії “Слуга народу” обговорили кадрові зміни в уряді, які плануються на наступний тиждень:

  • Звільнення міністра освіти і науки Сергія Шкарлета

  • Призначення міністром освіти і науки Оксена Лісового

  • Звільнення з посади міністра стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна

  • Призначення на посаду міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна”, – повідомив Шмигаль.

Шмигаль також повідомив, що віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров буде опікуватися ще низкою напрямків, окрім діджиталізації. Його майбутня посада — віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України.

Представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив, що у парламенті зареєстровані заяви про відставку Шкарлета і Рябікіна, а також Федорова.

Довідково: Оксен Лісовий з 2010 року обіймає посаду директора Національного центру Мала академія наук України (МАН).

За даними НАН, він має ступінь кандидата філософських наук (філософська антропологія, філософія культури), а у 2015 році отримав вчене звання доцента.

У 2012 році Лісовий став лауреатом Державної премії України в галузі освіти, у 2021-му отримав почесне звання Заслужений працівник освіти України.

У вересні 2020 року спільно з президентом Малої академії наук Станіславом Довгим ініціював заснування першого в Україні Музею науки, який відкрили на ВДНГ у Києві.

Оксен Лісовий вже близько року бере участь у бойових діях, одночасно виконуючи обов’язки директора МАН.

З початком повномасштабного російського вторгнення він долучився до війська як доброволець у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Зокрема у своєму фейсбуці він розповідав про участь у боях на сході, в районі агломерації Слов’янськ — Краматорськ — Дружківка та поблизу Кремінної.

17 березня джерела УП повідомили, що Сергій Шкарлет йде з посади міністра освіти та науки України, він сам подасть у відставку.

За даними джерел УП, на посаду очільника МОН розглядають директора Малої академії наук і добровольця 95-ї бригади Десантно-штурмових військ Оксена Лісового, держсекретарку МВС Інну Ящук та народну депутатку від "Слуги народу" Юлію Гришину

Днями стаоло відомо, що Верховній Раді пропонували прийняти поправки до законопроєкту 4210, які б заборонили військовослужбовцям коментувати внутрішню політику та бути депутатами будь-якого рівня. Також йшлося про те, що провладні депутати хочуть підпорядкувати Головнокомандувача ЗСУ міністру оборони та заборонити чинним військовослужбовцям балотуватися чи займати політичні посади будь-якого рівня, у тому числі у Верховній Раді України.

Нагадаємо, російські пропагандисти твердять, що диктатор Володимир Путін у дев’яту річницю окупації Криму приїхав на півострів – одразу після оприлюднення Міжнародним кримінальним судом ордера на його арешт.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE