Politerno > Україна і світ > На Донбасі зафіксовано новітню військову техніку РФ

На Донбасі зафіксовано новітню військову техніку РФ

  • 27 Березня, 2020
  • 876 Переглядів
  • 0

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm у відповідь на грубі порушення російськими окупаційними військами умов допуску міжнародних спостерігачів на визначені об’єкти на Донбасі публікує нові ексклюзивні фотознімки з прямими доказами присутності в ОРДЛО новітньої російської військової техніки.

Звертається увага журналістів, політиків та дипломатів на необхідність консолідованого посилення міжнародного тиску на Російську Федерацію, щоб агресор почав виконувати свої зобов’язання щодо  повного виведення своїх військовослужбовців, найманців, озброєння і техніки з території України.

Це найголовніші умови для досягнення справжнього, а не уявного миру. Жодні інші “платформи примирення”, “вибори в ОРДЛО” чи спроби надання суб’єктності російським маріонетковим терористичним угрупованням не мають на меті досягнення справжнього миру, а спрямовані лише на поглиблення і цементування загроз територіальній цілісності України.  

20 березня міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm опублікувала аналіз перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ з боку РФ на Донбасі за перший квартал 2020. У публікації  були розглянуті численні випадки недопуску міжнародних спостерігачів на окуповану територію ОРДЛО. Цей матеріал також демонстрував систематичні порушення з боку підконтрольних Російській Федерації збройних формувань, які намагалися приховати від спостерігачів зразки російського озброєння та військової техніки.

За результатами цього аналізу волонтери дійшли висновку, що найбільш ефективним в цих умовах джерелом даних про порушення на окупованій території є не патрулі, а безпілотні літальні апарати СММ ОБСЄ. Саме вони, хоч і зазнають періодичних перешкод від новітніх російських систем РЕБ, але дедалі частіше виявляють унікальні зразки російської техніки, керувати якою можуть виключно кадрові російські військові ЗС РФ.

22 березня вийшов новий оперативний звіт СММ ОБСЄ №2/2020, в якому спостерігачі зазначили, що 21 та 22 березня члени проросійських збройних формувань у Донецькій області не пропустили жодного патруля Місії. Через ці недопуски свобода пересування Місії через лінію зіткнення в Донецькій області була повністю обмежена, що завадило виконанню мандату Місії.

Це черговий раз демонструє агресивні наміри Російської Федерації, яка намагається приховати переміщення зброї і військової техніки на окупованій території ОРДЛО.

В свою чергу міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm  отримала по своїх каналах нове візуальне підтвердження наявності на Донбасі новітніх російських систем РЕБ. Сьогодні ми ексклюзивно публікуємо аерофотознімок, який доповнює текстові дані  звіту СММ ОБСЄ №60/20 від 12 березня 2020 щодо викриття 3 сучасних російських комплексів радіоелектронної боротьби: РБ-341В «Леєр-3», Р-934Б «Синиця» та РБ-636 «Свєт-КУ».

Аналіз фото

Волонтери InformNapalm провели власний аналіз отриманого аерофотознімка: визначили точну геолокацію зафіксованої техніки та порівняли ідентифікацію зразків РЕБ з наявними у мережі фото. Всі станції РЕБ, які потрапили на фото, знаходяться у похідному (не розгорнутому положенні).

Характерні кути дахів будівель дозволяють визначити точні координати цього місця: 48°31’41.2″N 39°21’24.2″E. Прикладаємо також скріншот з Google Earth для порівняння.

Це деталізація кадру для порівняння елементів комплексу РБ-636 «Свєт-КУ».
Зліва: елемент кадру фото з БПЛА. Справа: фото для порівняння.

Фото фіксації цього комплексу у Луганську в 2016 році. Детально описане у дослідженні InformNapalm: Росія перекинула в Луганськ комплекс «Свєт-КУ».

Деталізація кадру для порівняння елементів комплексу, який вказаний у звіті СММ ОБСЄ як Р-934Б «Синиця». На основі порівняння елементів є підстави вважати, що це модифікація станції перешкод Р-934БМВ зі складу комплексу “Борісоглебськ-2”, який також неодноразово фіксувався на Донбасі.

Справа: елемент аерофотознімка. Зліва: фото для порівняння.

Про ознаки роботи російського комплексу РБ-341В «Леєр-3» в Луганській області неодноразово писали. Волонтери неодноразово фіксували цей комплекс на Донбасі, починаючи з 2015 року.

Також у правому верхньому куті на знімку на даху будівлі помітно розміщення антени комплексу радіопеленгації. Точну модифікацію антени встановити не вдалося, але вона дуже схожа на російську антенну систему “АРК-ПП4“, яка має цілий спектр функцій.

Зліва: елемент фото з БПЛА (вигляд зверху). Справа: фото для порівняння (вигляд збоку).

Порівнюючи різні супутникові знімки з цього місця, волонтери InformNapalm помітили, що ця антена з’явилася на даху будівлі щонайменше з 2016 року. І час від часу біля цієї будівлі на супутникових знімках помітні скупчення військових вантажних автомобілів типу КАМАЗ.

На свіжому знімку з БПЛА видно також скупчення людей у військовій формі і три легкові автівки. Не виключено, що БПЛА вдалося зафіксувати російських військових керівників, які прибули у заданий район для перевірки техніки або віддання наказів екіпажам.

Висновки

Нагадаємо, що раніше новітня російська техніка на Донбасі також неодноразово потрапляла на аерофотознімки з БПЛА. Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm звертається до українських і міжнародних дипломатів, журналістів і політиків з проханням приділяти більшу увагу фактам виявлення постійної військової присутності Російської Федерації на Донбасі. Ці матеріали необхідно використовувати для посилення міжнародного тиску на РФ, впровадження додаткових економічних санкцій з метою примушення військово-політичного керівництва Росії і особисто Володимира Путіна до виконання взятих в межах мінських протоколів зобов’язань по виведенню російських військ з території України.

Читайте також: Російська інформаційна війна через гібридних блогерів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE