Politerno > Україна і світ > На Хмельниччині труна на колесах “попереджає” містян про небезпеку зараження

На Хмельниччині труна на колесах “попереджає” містян про небезпеку зараження

  • 28 Березня, 2020
  • 1297 Переглядів
  • 0

Третій день поспіль Старокостянтиновом, що на Хмельниччині, курсує вантажний автомобіль із відкритим кузовом, котрий возить чорну труну.

З гучномовця приємний жіночий голос закликає до дотримання правил карантину, бо, мовляв, ви потрібні рідним, а не ритуальним службам. 

Сказати, що цей факт сколихнув спільноту у соцмережах – нічого не сказати. Одні підтримують ініціативу шокової терапії у боротьбі з Сovid-19. Інші закликають змилуватися над нервовими системами людей, а надто – пожаліти психіку дітей. Ще треті вимагають організаторам перформансу суворого покарання – чи юридичного, чи фізичного, чи мало не самосуду.

Журналісти “У нас.news” поспілкувалися з ініціатором акції.

Чоловік назвався Ігорем. Пізвище приховав. Сказав, що обов’язково назве його, але трохи згодом. Про себе розповів:

“Я – заробітчанин. Повернувся сюди, хочу на своїй батьківщині щось зробити. Але зараз не час займатися чимось іншим. Треба все покинути і робити те, що ми робимо”, – каже чоловік.

Ігор запевнив, що ідея з автомобілем, який возить гроб і застерігає, належить йому. Впевнений, що така шокова терапія вже почала діяти. Він читає коментарі в соцмережах, але наразі не хоче вступати в дискусію. Окрім Ігоря, в автомобілі за кермом, на місці водія сидить молодий чоловік в білому комбінезоні з капюшоном, схожому на ізоляційний. Біля авта – поліцейські, що складають протокол.

“На нас протоколи складають кожного дня”, – інформує Ігор.

На запитання, чи допомагає чоловік у такий спосіб городянам зрозуміти небезпеку коронавірусу, відповідає:

“Ні, я їм не допомагаю! Я хочу їх збудоражити! Щоб до них дійшло вже нарешті те, про що просять усі! Ми спочатку також просили. Але… Зараз шкодую про те, що ми втратили п’ять днів. Потрібно було виїзджати раніше. Один день – не в рублях, а в життях – тисяча. Я говорю про приклад Італії. Мені болить Італія, бо я там працював і знаю”.

Усі витрати на акцію Ігор оплачує з власної кишені – автомобіль, заправка, гучномовець. Ніякі владні структури, з його слів, таку ініціативу не підтримують. Більше того, каже: “нема смислу до них звертатися”.

Труну, каже, випросив для використання не за призначенням. Перефарбував у чорний колір, бо так – ефектніше, більше привертає увагу.

На запитання, чи й надалі буде продовжувати шокувати містян, каже:

“Надалі буде ще дві машини. Тільки з іншими попередженнями. Завтра виїде машина з інформаційним попередженням. Ну, ви скоро самі все побачите”.

Старший сержант поліції Олег Рукавчук пояснює, що наразі Ігор сплатить штраф не за свій перформанс, а за порушення правил керування транспортним засобом.

Автомобіль рухається без державного номерного знака. Було винесено постанову за ст. 121 част.66. Роз’яснено водію і власнику транспортного засобу норми чинного законодавства.

Виписали штраф 170 грн.

Читайте також: “Слуга народу” хоче позачергово зібратися у Раді: стало відомо для чого

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE