Politerno > Україна і світ > “Слуга народу” хоче позачергово зібратися у Раді: стало відомо для чого

“Слуга народу” хоче позачергово зібратися у Раді: стало відомо для чого

  • 28 Березня, 2020
  • 942 Переглядів
  • 0

На позачерговому засіданні парламенту депутати планують розглянути законопроект про підтримку галузей бізнесу, які постраждали від коронавірусу найбільше, а також надати медикам право використовувати ліки, не призначені для боротьби з грипом.  

Про це заступник голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук заявила в ефірі телеканалу “Україна 24”.

Йдеться про так звані ліки off label, які не повинні б допомагати в лікуванні коронавірусу, але чомусь допомагають.

Як заявила Кравчук, одним із законопроєктів, які депутати хочуть розглянути на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради стане ініціатива надати вітчизняним медикам застосовувати для лікування коронавірусу препарати, не призначені для боротьби з грипом, але які показали свою ефективність у протидії COVID-19.

“Один із законопроєктів стосується так званих ліків off label. Ми багато читаємо про це в медіа: в Італії, Іспанії та інших країнах застосовуються ліки, які не повинні були б застосовуватися проти грипу, але вони дають позитивний результат (у боротьбі з коронавірусом. – Ред.). Тому ми хочемо дати можливість українським медикам використовувати ці препарати, якщо пацієнт або його рідні не проти”, – заявила Кравчук.

Фракція “Слуга народу” виступає за проведення позачергового пленарного засідання Верховної Ради 30 березня у будівлі парламенту, попри карантин.

Депутати можуть додатково себе убезпечити рукавичками, масками та окулярами і в апараті ВР розглядають таку можливість.

Разом з тим Кравчук підтвердила, що розглядається варіант проведення позачергового засідання Верховної Ради на відкритому повітрі – у внутрішньому дворику парламенту або навіть на стадіоні.

Остаточне рішення про місце проведення засідання, за словами Кравчук, буде ухвалено 29 березня на засіданні погоджувальної ради.

“З огляду на те, що ми будемо мати великий порядок денний, доцільніше буде зробити це у залі Верховної Ради, тому що це з точки зору електронної системи “Рада” набагато швидше і заощадить час перебування у загальному просторі”, – додала нардеп.

Нагадаємо, позафракційний народний депутат Ганна Скороход повідомила, що у неї підтвердили коронавірус.

Читайте також: Заплатимо усі. Як держава знову буде рятувати “ДТЕК Енерго” Ахметова

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE